Cresta de figues
- Programa: Cuina x solters
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Per a quatre persones:
- 1 full de pasta de full
- 1 kg de figues madures
- mantega
- 1 copeta de porto
- 1 full de paper parafinat
- 1 ou
- 100 g de sucre blanc
PREPARACIÓ
Estireu la pasta de full i escalfeu el forn.
Després, foneu la mantega en una paella.
Hi afegiu les figues pelades i les esclafeu.
Hi afegiu el vi de porto fins que bulli i el deixeu reduir per fer la confitura.
Després d'afegir-hi a poc a poc el sucre glas, ho poseu tot al congelador perquè agafi textura.
Poseu la confitura a la pasta de full i la tanqueu en forma de cresta.
La poseu al forn 10 minuts a 180 graus.
Pinteu la cresta amb el rovell de l'ou i l'hi torneu a posat 10 minuts més!
I llestos! Gelosia de figues pels que us agradi el dolç!
Després, foneu la mantega en una paella.
Hi afegiu les figues pelades i les esclafeu.
Hi afegiu el vi de porto fins que bulli i el deixeu reduir per fer la confitura.
Després d'afegir-hi a poc a poc el sucre glas, ho poseu tot al congelador perquè agafi textura.
Poseu la confitura a la pasta de full i la tanqueu en forma de cresta.
La poseu al forn 10 minuts a 180 graus.
Pinteu la cresta amb el rovell de l'ou i l'hi torneu a posat 10 minuts més!
I llestos! Gelosia de figues pels que us agradi el dolç!