Crespells de fajol amb compota de pomes antigues
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Àlex Bayer
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cúria Reial, Besalú
- Informació nutricional -Obre
La poma és un gran regulador digestiu, en cru evita el estrenyiment i cuita fa més lent el trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 ou
- 100 g de farina de fajol
- 100 g de mantega
- 10 cl de llet
- 3 pomes de la varietat Eugènia
- 150 g de sucre
- un got de suc de taronja
- aigua
- fulles de menta
PREPARACIÓ
Per fer la compota, poseu en un cassó una mica de sucre, una mica de mantega, uns quants daus de poma, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure a foc suau durant 15 minuts.
Per fer la massa dels crespells, poseu en un bol l'ou, el sucre, la farina i la llet i remeneu-ho bé amb un batedor.
Quan estigui tot ben barrejat afegiu-hi la mantega desfeta i seguiu remenant fins que quedi una massa ben fina.Per fer els crespells, poseu una miqueta de mantega en una paella.
Quan estigui desfeta, poseu una cullerada de massa a la paella i deixeu-la coure uns segons. Quan les vores comencin a estar daurades, doneu-li la volta i deixeu-la coure uns segons més per l'altra cara.
A continuació, poseu una mica de compota sobre els crespells, plegueu-los per la meitat, torneu-los a plegar i reserveu-los en un plat.Per fer la salsa, poseu en una paella una mica de mantega, uns quants daus de poma i una mica de sucre i deixeu-ho caramel·litzar.
Seguidament, afegiu-hi el suc de taronja, remeneu-ho bé, poseu-hi el crespell i deixeu-lo coure uns segons.
I ja per acabar, emplateu els crespells, poseu-hi una mica més de salsa per sobre i guarniu-los amb una fulla de menta.
Per fer la massa dels crespells, poseu en un bol l'ou, el sucre, la farina i la llet i remeneu-ho bé amb un batedor.
Quan estigui tot ben barrejat afegiu-hi la mantega desfeta i seguiu remenant fins que quedi una massa ben fina.Per fer els crespells, poseu una miqueta de mantega en una paella.
Quan estigui desfeta, poseu una cullerada de massa a la paella i deixeu-la coure uns segons. Quan les vores comencin a estar daurades, doneu-li la volta i deixeu-la coure uns segons més per l'altra cara.
A continuació, poseu una mica de compota sobre els crespells, plegueu-los per la meitat, torneu-los a plegar i reserveu-los en un plat.Per fer la salsa, poseu en una paella una mica de mantega, uns quants daus de poma i una mica de sucre i deixeu-ho caramel·litzar.
Seguidament, afegiu-hi el suc de taronja, remeneu-ho bé, poseu-hi el crespell i deixeu-lo coure uns segons.
I ja per acabar, emplateu els crespells, poseu-hi una mica més de salsa per sobre i guarniu-los amb una fulla de menta.