Crespells de fajol amb compota de pomes antigues

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Àlex Bayer
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cúria Reial, Besalú
  • Informació nutricional
    -Obre

    La poma és un gran regulador digestiu, en cru evita el estrenyiment i cuita fa més lent el trànsit intestinal.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 ou
  • 100 g de farina de fajol
  • 100 g de mantega
  • 10 cl de llet
  • 3 pomes de la varietat Eugènia
  • 150 g de sucre
  • un got de suc de taronja
  • aigua
  • fulles de menta

PREPARACIÓ

Per fer la compota, poseu en un cassó una mica de sucre, una mica de mantega, uns quants daus de poma, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure a foc suau durant 15 minuts.

Per fer la massa dels crespells, poseu en un bol l'ou, el sucre, la farina i la llet i remeneu-ho bé amb un batedor.

Quan estigui tot ben barrejat afegiu-hi la mantega desfeta i seguiu remenant fins que quedi una massa ben fina.Per fer els crespells, poseu una miqueta de mantega en una paella.

Quan estigui desfeta, poseu una cullerada de massa a la paella i deixeu-la coure uns segons. Quan les vores comencin a estar daurades, doneu-li la volta i deixeu-la coure uns segons més per l'altra cara.

A continuació, poseu una mica de compota sobre els crespells, plegueu-los per la meitat, torneu-los a plegar i reserveu-los en un plat.Per fer la salsa, poseu en una paella una mica de mantega, uns quants daus de poma i una mica de sucre i deixeu-ho caramel·litzar.

Seguidament, afegiu-hi el suc de taronja, remeneu-ho bé, poseu-hi el crespell i deixeu-lo coure uns segons.

I ja per acabar, emplateu els crespells, poseu-hi una mica més de salsa per sobre i guarniu-los amb una fulla de menta.
Anar al contingut