Cremós de xocolata
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: RamAula Chocavic
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: RamAula Chocavic, Gurb
INGREDIENTS
- 225 g de llet
- 25 g de nata líquida
- 50 g de rovell d'ou
- 25 g de sucre
- 1 beina de vainilla
- 200 g de xocolata de cobertura al 70%
- 200 g de nata per muntar
- 10 g de sucre
- salsa de toffee
- galeta picada
- avellana caramel·litzada
- pell de llima
PREPARACIÓ
Per fer la crema anglesa, bulliu la llet, la nata líquida, els rovells d'ou, el sucre i la beina de vainilla.
Quan hagi bullit, retireu la beina de vainilla i remeneu-ho. Tot seguit, barregeu la crema anglesa amb la cobertura de xocolata i remeneu-ho fins que obtingueu una textura semblant a la d'una maionesa. Deixeu-ho reposar 12 hores a la nevera. A continuació, emplateu una mica de nata semimuntada fent una tira. Feu el mateix amb el toffee. Després, poseu una mica de galeta i avellana sobre la nata i col·loqueu-hi una bola de cremós a sobre. Decoreu el cremós amb una mica d'avellana caramel·litzada i ratlleu una mica de pell de llima per sobre de la nata.
Quan hagi bullit, retireu la beina de vainilla i remeneu-ho. Tot seguit, barregeu la crema anglesa amb la cobertura de xocolata i remeneu-ho fins que obtingueu una textura semblant a la d'una maionesa. Deixeu-ho reposar 12 hores a la nevera. A continuació, emplateu una mica de nata semimuntada fent una tira. Feu el mateix amb el toffee. Després, poseu una mica de galeta i avellana sobre la nata i col·loqueu-hi una bola de cremós a sobre. Decoreu el cremós amb una mica d'avellana caramel·litzada i ratlleu una mica de pell de llima per sobre de la nata.