Crema, sopa de pinya i gelat de coco

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Massana
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Massana, Girona

INGREDIENTS

  • 200 g de nata líquida
  • 60 g de llet
  • 40 g de sucre
  • 3 rovells d'ou
  • 2 canonets de canyella
  • 1 pinya
  • gelat de coco
  • Per a l'almívar:
  • 100 g d'aigua
  • 100 g de sucre

PREPARACIÓ

Per fer la crema, poseu en un cassó la llet, la nata líquida, el sucre i la canyella i deixeu-ho coure fins que arrenqui el bull.
Seguidament, deixeu-la refredar, afegiu-hi els rovells d'ou, remeneu-la bé amb el batedor i coleu-la. Després, poseu la crema dins els motllos i deixeu-la coure al forn durant 45 minuts a 90 graus. Tot seguit, deixeu refredar la crema, desemmotlleu-la, poseu-hi una mica de sucre a sobre i cremeu-la amb un bufador.

Per fer el cruixent de pinya, poseu en un cassó el sucre i l'aigua i deixeu-ho coure fins a tenir un almívar. A continuació, talleu una mica de pinya a làmines molt fines, unteu-les amb l'almívar, poseu-les en una safata i deixeu-les coure al forn durant dues hores a 100 graus.

Per fer la sopa de pinya, poseu en un bol la pinya tallada a daus, l'aigua i l'almívar, i tritureu-ho bé amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu la crema al centre del plat, poseu-hi una bola de gelat de coco a sobre i, al voltant, poseu-hi els cruixents i la sopa de pinya.
Anar al contingut