Crema freda de síndria amb gelea de verdures

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Anna Tengo
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Can Major, Montmeló
  • Informació nutricional
    -Obre

    Al combinar la síndria amb oli d'oliva s'aprofita al màxim el seu contingut en carotens.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a la crema:
  • 800 g de síndria
  • 500 g de tomàquet
  • 1/2 ceba tendra
  • 1 carbassó
  • 1/2 all
  • 1 culleradeta de mostassa de Dijon
  • 2 fulles d'alfàbrega
  • 200 ml d'oli d'oliva
  • 25 ml de vinagre de xerès
  • sal i pebre blanca
  • Per a la gelea:
  • 2 fulls de gelatina
  • 1/4 de carbassó a daus petits
  • 1/4 de cogombre
  • 1/4 de pastanaga
  • 1/4 d'api-rave
  • 1/4 de pebrot verd
  • 1/2 poma gran smith
  • oli
  • unes gotes de vinagre de poma

PREPARACIÓ

Per començar, poseu els fulls de gelatina en remull amb aigua freda.

Mentrestant, peleu i talleu el carbassó, talleu el tomàquet sense pelar, peleu la síndria, traieu-li les llavors i talleu-la. Després, introduïu aquestes verdures al got de la batedora, juntament amb la ceba tendra tallada en juliana, l'alfàbrega, la mostassa, l'all, oli, vinagre de xerès, sal i pebre i tritureu-ho bé. Seguidament, passeu-ho per un colador xinès perquè quedi una crema fina i reserveu-ho a la nevera.

Per fer la gelea, prepareu les verdures i fruites que aniran a l'aspic amb la gelea, totes a daus petits, com la pastanaga, el carbassó i el pebrot. A continuació, peleu l'api-rave, talleu-lo a daus, escaldeu-lo en aigua bullint amb una mica de sal, durant uns segons i passeu-lo a un bol amb aigua i gel. Després, peleu el cogombre, talleu-lo longitudinalment, traieu-li les llavors i talleu-lo a dauets. Seguidament, la poma, sense pelar, també talleu-la a dauets i reserveu-ho.

Per preparar la vinagreta lleugera, afegiu una culleradeta de mostassa a l'oli i el vinagre de poma, a poc a poc i afegiu-hi, després, sal i pebre. Tot seguit, escorreu la gelatina, escalfeu-la en un cassó per dissoldre-la i afegiu-la a la vinagreta.

Finalment, barregeu les verdures amb la vinagreta, col•loqueu-ho en gots o copes, on ho servireu, i deixeu-ho a la nevera, unes hores, fins que qualli.

I ja per acabar, serviu la gelea de fruites acompanyada de la crema en una gerreta.

Si us ho voleu endur a la feina, porteu la crema per una banda i la gelea en un altre recipient.
Anar al contingut