Crema fina de patates amb cansalada i ou de pagès

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Montse Estruch
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Cingle, Vacarisses
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els ous de pagès provinents de gallines exposades al sol i alimentades amb blat de moro, tenen més carotens que els ous comuns, i per això el rovell te un color més intens.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg de patates del bufet
  • 200 cl d'aigua
  • 4 ous de pagès
  • 4 làmines molt fines de cansalada fumada del coll
  • 40 g de codonyat
  • tòfona negra
  • fulles aromàtiques de temporada
  • oli de tòfona negra
  • escates de sal
  • sal, pebre

PREPARACIÓ

Per començar, peleu les patates, talleu-les a trossos i bulliu-les en un cassó amb aigua i sal. Quan estiguin cuites, poseu-les a la Thermomix juntament amb una mica del suc de la seva cocció, l'oli de tòfona, la sal i el pebre i tritureu-ho fins que quedi una crema ben fina.

A continuació, folreu un motlle amb paper film, poseu-hi l'ou sense closca a dins, salpebreu-lo, amaniu-lo amb un raig d'oli de tòfona, emboliqueu-lo fent un farcellet i deixeu-lo coure en un cassó durant 2 o 3 minuts. Seguidament, desemboliqueu-lo, poseu-lo sobre una làmina de cansalada, emboliqueu-la al voltant de l'ou i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 3 minuts.

I ja per acabar, emplateu l'ou amb la cansalada, poseu-hi tòfona ratllada a sobre, uns dauets de codonyat al voltant, aboqueu-hi la sopa també al voltant i guarniu el plat amb les escates de sal i les herbes aromàtiques.
Anar al contingut