Crema de vainilla amb maduixes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Roca
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: El celler de Can Roca, Girona
- Informació nutricional -Obre
Les cremes elaborades amb ou és molt important que es mantinguin refrigerades a 4ºC i que es consumeixin abans de 24h.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES
Per a la crema catalana
- 37 g de nata
- 125 g de llet
- 50 g de sucre
- 5 rovells d'ou
- 1 ou
-
1 tija de vainilla
Per a la infusió de maduixa
- 1 kg de maduixots
- 100 g de sucre
PREPARACIÓ
- Per fer la crema de vainilla, obriu per la meitat, longitudinalment, la tija de vainilla i extraieu-ne la polpa amb la punta d'un ganivet. Seguidament, poseu la nata i la llet juntament amb la vainilla en un cassó al foc i deixeu que arrenqui el bull.
- Mentrestant, en un bol o got, i amb l'ajut d'un braç batedor, barregeu els rovells d'ou i l'ou amb el sucre. Després, afegiu-hi la barreja de nata, sucre i vainilla, barregeu-ho bé, coleu-ho, ompliu diversos motllos individuals, com ara els de flam i poseu-los al forn, prèviament preescalfat, a 85º durant 45 minuts, en un recipient al bany maria. Després, desemmotlleu-los en fred i reserveu-los a la nevera.
- Per fer la infusió de maduixes, talleu els maduixots per la meitat i col·loqueu-los en un bol, que pugui resistir l'escalfor, amb els 100 g de sucre.
- A continuació, poseu a bullir un cassó amb aigua i quan arribi al punt d'ebullició tapeu el bol dels maduixots amb paper film i encaixeu-lo sobre l'olla per tal que la fruita es cuini al vapor durant 1 hora. Seguidament, coleu el suc generat pels maduixots exposats al vapor que us quedarà al bol, que és com una infusió, deixeu-lo refredar i passeu-lo a una gerreta, per al servei.
- Tot seguit, talleu els maduixots en làmines, col·loqueu-les a la safata per al forn entapissada amb plàstic de silicona i poseu-ho al forn a 100º durant 4 hores per obtenir unes maduixes deshidratades.
- I ja per acabar, en un plat fondo serviu la crema, tireu-hi sucre pel damunt i feu un caramel amb l'ajut d'un cremador. Finalment, col·loqueu els maduixots deshidratats al voltant de la crema cremada i afegiu-hi el suc de maduixots que teníeu reservat a la gerreta.