Crema de roses amb pomes caramel·litzades
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Laura Martín
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Nou-Cents
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La poma és rica en fibra soluble, una fibra que participa en la salut intestinal ja que serveix d'aliment a la flora intestinal i també ajuda a normalitzar el trànsit intestinal, entre d'altres.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 pomes vermelles (royal gala)
- 20 g de sucre
- Per a la crema anglesa de roses:
- 250 g de nata líquida per muntar 35% MG
- 240 g de llet sencera
- 100 g de rovells d'ou (uns 6).
- 50 g de sucre
- 10 g de d'aigua de roses
- 6 gotes d'aroma de roses natural
- Altres:
- 16 pètals de roses fresques ecològiques
- roses seques
PREPARACIÓ
Per fer la crema anglesa de roses, en un cassó al foc poseu la llet, la nata líquida, l'aigua de roses, els rovells d'ou i el sucre, barregeu-ho amb unes varetes manuals i escalfeu-ho a foc mig. Heu de coure-ho fins a una temperatura de 82ºC durant uns 10 minuts, removent amb una espàtula lentament sense parar. Seguidament, coleu la crema i reserveu-la a la nevera durant 45 minuts, en un bol tapat amb paper film, amb el paper tocant la crema.
Per fer la tatin de pomes, peleu les pomes, talleu-les en 4 trossos grossos, col·loqueu-los en una paella antiadherent, poseu-hi el sucre pel damunt i deixeu-los coure a foc mitjà i amb la paella tapada durant 10 minuts.
Tot seguit, traieu la crema de roses de la nevera, afegiu-hi les gotes d'aroma natural de roses, barregeu-ho bé i poseu-ho en una gerreta.
I ja per acabar, en un plat fondo emplateu les pomes amb l'ajut d'un anell metàl·lic, desemmotlleu-ho, poseu-hi al damunt els pètals de rosa frescos i les roses seques i serviu-ho acompanyat de la crema en la gerreta.
Per fer la tatin de pomes, peleu les pomes, talleu-les en 4 trossos grossos, col·loqueu-los en una paella antiadherent, poseu-hi el sucre pel damunt i deixeu-los coure a foc mitjà i amb la paella tapada durant 10 minuts.
Tot seguit, traieu la crema de roses de la nevera, afegiu-hi les gotes d'aroma natural de roses, barregeu-ho bé i poseu-ho en una gerreta.
I ja per acabar, en un plat fondo emplateu les pomes amb l'ajut d'un anell metàl·lic, desemmotlleu-ho, poseu-hi al damunt els pètals de rosa frescos i les roses seques i serviu-ho acompanyat de la crema en la gerreta.