Crema de roses amb pomes caramel·litzades

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Laura Martín
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Nou-Cents
  • Dieta: Sense gluten
  • Informació nutricional
    -Obre

    La poma és rica en fibra soluble, una fibra que participa en la salut intestinal ja que serveix d'aliment a la flora intestinal i també ajuda a normalitzar el trànsit intestinal, entre d'altres.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 pomes vermelles (royal gala)
  • 20 g de sucre
  • Per a la crema anglesa de roses:
  • 250 g de nata líquida per muntar 35% MG
  • 240 g de llet sencera
  • 100 g de rovells d'ou (uns 6).
  • 50 g de sucre
  • 10 g de d'aigua de roses
  • 6 gotes d'aroma de roses natural
  • Altres:
  • 16 pètals de roses fresques ecològiques
  • roses seques

PREPARACIÓ

Per fer la crema anglesa de roses, en un cassó al foc poseu la llet, la nata líquida, l'aigua de roses, els rovells d'ou i el sucre, barregeu-ho amb unes varetes manuals i escalfeu-ho a foc mig. Heu de coure-ho fins a una temperatura de 82ºC durant uns 10 minuts, removent amb una espàtula lentament sense parar. Seguidament, coleu la crema i reserveu-la a la nevera durant 45 minuts, en un bol tapat amb paper film, amb el paper tocant la crema.

Per fer la tatin de pomes, peleu les pomes, talleu-les en 4 trossos grossos, col·loqueu-los en una paella antiadherent, poseu-hi el sucre pel damunt i deixeu-los coure a foc mitjà i amb la paella tapada durant 10 minuts.

Tot seguit, traieu la crema de roses de la nevera, afegiu-hi les gotes d'aroma natural de roses, barregeu-ho bé i poseu-ho en una gerreta.

I ja per acabar, en un plat fondo emplateu les pomes amb l'ajut d'un anell metàl·lic, desemmotlleu-ho, poseu-hi al damunt els pètals de rosa frescos i les roses seques i serviu-ho acompanyat de la crema en la gerreta.
 
Anar al contingut