Crema de remolatxa amb iogurt

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Josep Anton Sánchez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Solana , La Foradada

INGREDIENTS

  • 3/4 de kg de tomàquets madurs
  • 3 remolatxes mitjanes
  • 2 iogurts (de cabra)
  • 3 fulls de gelatina
  • sal, pebre vermell, orenga
  • oli d'oliva i vinagre de poma
  • Per a l'oli de menta:
  • fulles de menta
  • raig d'oli de gira-sol

PREPARACIÓ

Per fer la crema de remolatxa, poseu en un bol els tomàquets, les remolatxes bullides i pelades, una mica de sal, el pebre vermell, l'orenga i tres parts d'oli d'oliva per una de vinagre de poma.
Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix mentre hi aneu afegint l'aigua i després coleu-ho.

A continuació, poseu la meitat del iogurt en un cassó al foc. Quan estigui calent, afegiu-hi els fulls de gelatina que prèviament haureu tingut en remull i remeneu-ho bé. Després, afegiu-hi la resta del iogurt, remeneu-ho, poseu-ho dins del sifó i deixeu-ho refredar.

I ja per acabar, emplateu la crema de remolatxa en un plat fons i poseu-hi el iogurt a sobre amb l'ajuda del sifó. Podeu guarnir el plat amb unes gotes d'oli de menta.
Anar al contingut