Crema de porros amb ou escaldat, formatge i torradetes

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1,5 l de caldo de verdures
  • 80 g de mantega
  • 4 porros
  • 1/4 l de nata
  • sal
  • 4 ous
  • 2 llesques de pa
  • 70 g formatge de cabra
  • un got petit de vinagre blanc

PREPARACIÓ

Per començar, poseu a fondre la mantega en una cassola. Mentrestant, netegeu i talleu els porros a talls petits. Quan la mantega estigui fosa, afegiu-hi els porros i deixeu-los coure a foc lent fins a blanquejar-los. Seguidament, rectifiqueu-ho de sal, afegiu-hi el caldo i deixeu-ho que es redueixi fins a la meitat, aproximadament uns 25 minuts. Després, poseu-hi la nata, remeneu-ho bé, deixeu-ho bullir 4 minuts més i retireu-ho del foc. A continuació, tritureu-ho amb el pímer, passeu-ho pel colador xinès, torneu-ho a rectificar de sal, si cal, i reserveu-ho.

Per fer l'ou escaldat, poseu en un cassó 3 dits d'aigua, una mica de vinagre blanc i sal, porteu-ho a ebullició, remeneu l'aigua amb unes varetes, tireu-hi l'ou a dins, sense closca, i deixeu-lo coure durant un minut. Un cop cuit, retireu-lo del cassó i refredeu-lo en un bol amb aigua i gel.

Tot seguit, traieu la crosta del pa, talleu-lo a daus petits i poseu-los a torrar al forn, prèviament preescalfat, a uns 200 graus durant uns 3-4 minuts.

Finalment, traieu la pell del formatge i feu-ne daus petits.

I ja per acabar, emplateu la crema, poseu-hi a sobre l'ou escaldat, els daus de pa torrat i formatge i amaniu-la amb un raig d'oli.
Anar al contingut