Crema de pèsols amb còctel de marisc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les petxines, Lloret de Mar
INGREDIENTS
- 1 kg de pèsols pelats
- sal, pebre i aigua
- 4 làmines de meló
- 50 g de pernil ibèric a dauets
- 4 fulles de menta picada Per al còctel:
- 1 llamàntol
- 8 cues de llagostí
- 1 mango
- 1 pebrot vermell
- 1 ceba tendra
- 2 cullerades soperes de cerfull picat
- 2 gots de vinagre d'arròs
- 10 gotes de tabasco
- oli d'oliva verge
PREPARACIÓ
En primer lloc, bulliu els llagostins només 1 minut; i el llamàntol (amb closca), 3 minuts.
Per fer la crema, poseu els pèsols en un cassó amb aigua bullent i sal. Quan l'aigua torni a bullir, traieu els pèsols i refresqueu-los amb aigua freda. Tot seguit, passeu-los per la batedora amb una mica d'aigua de la cocció. Coleu-ho perquè us quedi una crema ben fina. Poseu-la a la nevera. Barregeu en un bol el vinagre d'arròs i el tabasco. Després afegiu-hi el mango i el pebrot vermell a dauets i la ceba tendra ratllada. Incorporeu-hi també les cues de llagostí senceres i el llamàntol tallat a trossos. Deixeu-ho reposar 1 hora a la nevera. Col.loqueu làmines de meló al fons del plat, i tapeu-les amb el còctel de marisc (prèviament amanit amb un bon raig d'oli d'oliva). Afegiu-hi el pernil trinxat i la menta i el cerfull. Finalment, poseu-hi la crema de pèsols pel voltant.
Per fer la crema, poseu els pèsols en un cassó amb aigua bullent i sal. Quan l'aigua torni a bullir, traieu els pèsols i refresqueu-los amb aigua freda. Tot seguit, passeu-los per la batedora amb una mica d'aigua de la cocció. Coleu-ho perquè us quedi una crema ben fina. Poseu-la a la nevera. Barregeu en un bol el vinagre d'arròs i el tabasco. Després afegiu-hi el mango i el pebrot vermell a dauets i la ceba tendra ratllada. Incorporeu-hi també les cues de llagostí senceres i el llamàntol tallat a trossos. Deixeu-ho reposar 1 hora a la nevera. Col.loqueu làmines de meló al fons del plat, i tapeu-les amb el còctel de marisc (prèviament amanit amb un bon raig d'oli d'oliva). Afegiu-hi el pernil trinxat i la menta i el cerfull. Finalment, poseu-hi la crema de pèsols pel voltant.