Crema de patates del bufet tofonada amb botifarres de la perola
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ignasi Camps
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Ca l'Ignasi, Cantonigròs
- Informació nutricional -Obre
La tòfona és un bolet que es troba sota terra i que destaca nutricionalment pel seu contingut en potassi, fòsfor i seleni.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 1 kg de patates del bufet
- 1 tòfona fresca d'uns 25 g
- 0,5 l d'aigua mineral
- 10 cl de nata
- 250 g de botifarra negra
- 250 g de botifarra de perol
- sal i pebre
- oli d'oliva
- Per a l'oli de cansalada:
- 25 cl d'oli d'oliva
- 200 g de cansalada
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb l'aigua mineral bulliu les patates ja pelades i escapçades durant uns 20 minuts. Seguidament, poseu-les en un bol juntament amb la nata, la sal, el pebre, una mica de tòfona ratllada i una mica de l'aigua de bullir les patates i tritureu-ho bé amb el túrmix.
Per fer l'oli de cansalada, poseu en un cassó l'oli d'oliva i la cansalada i deixeu-ho confitar a foc molt suau durant un parell d'hores. Després, coleu l'oli i reserveu-lo.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les botifarres tallades a dauets.Mentrestant, en una altra paella amb una mica d'oli salteu un parell de rodanxes de botifarra negra i de botifarra de perol.
I ja per acabar, emplateu la crema de patata, poseu-hi els dauets de botifarra, una mica de tòfona ratllada i les rodanxes de botifarra a sobre i amaniu el plat amb un raig d'oli de cansalada.
Per fer l'oli de cansalada, poseu en un cassó l'oli d'oliva i la cansalada i deixeu-ho confitar a foc molt suau durant un parell d'hores. Després, coleu l'oli i reserveu-lo.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les botifarres tallades a dauets.Mentrestant, en una altra paella amb una mica d'oli salteu un parell de rodanxes de botifarra negra i de botifarra de perol.
I ja per acabar, emplateu la crema de patata, poseu-hi els dauets de botifarra, una mica de tòfona ratllada i les rodanxes de botifarra a sobre i amaniu el plat amb un raig d'oli de cansalada.