Crema de patates del bufet tofonada amb botifarres de la perola

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Ignasi Camps
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Ignasi, Cantonigròs
  • Informació nutricional
    -Obre

    La tòfona és un bolet que es troba sota terra i que destaca nutricionalment pel seu contingut en potassi, fòsfor i seleni.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 kg de patates del bufet
  • 1 tòfona fresca d'uns 25 g
  • 0,5 l d'aigua mineral
  • 10 cl de nata
  • 250 g de botifarra negra
  • 250 g de botifarra de perol
  • sal i pebre
  • oli d'oliva
  • Per a l'oli de cansalada:
  • 25 cl d'oli d'oliva
  • 200 g de cansalada

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb l'aigua mineral bulliu les patates ja pelades i escapçades durant uns 20 minuts. Seguidament, poseu-les en un bol juntament amb la nata, la sal, el pebre, una mica de tòfona ratllada i una mica de l'aigua de bullir les patates i tritureu-ho bé amb el túrmix.

Per fer l'oli de cansalada, poseu en un cassó l'oli d'oliva i la cansalada i deixeu-ho confitar a foc molt suau durant un parell d'hores. Després, coleu l'oli i reserveu-lo.A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les botifarres tallades a dauets.Mentrestant, en una altra paella amb una mica d'oli salteu un parell de rodanxes de botifarra negra i de botifarra de perol.

I ja per acabar, emplateu la crema de patata, poseu-hi els dauets de botifarra, una mica de tòfona ratllada i les rodanxes de botifarra a sobre i amaniu el plat amb un raig d'oli de cansalada.
Anar al contingut