Crema de patata del bufet morada amb oli d'oliva verge extra amb Denominació d'Origen Protegida Les Garrigues (DOP)
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Joan Maria Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Melba, Vic
INGREDIENTS
- Per a la crema de patata:
- 1/2 kg de patata del bufet morada
- 1 gra d'all
- 2 olives negres seques
- fulles de farigola llimonera
- 1 tassa d'oli d'oliva verge extra amb DOP Les Garrigues
- 1 nou de mantega
- 1 l d'aigua mineral
- sal i pebre
- Per guarnir:
- 1 culleradeta de vinagre
- 4 ous de pagès
- 200 g de llenega negra
- oli d'oliva verge extra amb DOP Les Garrigues
PREPARACIÓ
Per fer la crema de patata, en un bol amb una mica d'oli i mantega salteu les patates prèviament pelades i tallades en rodanxes.
Quan estiguin daurades, afegiu-hi les olives negres, l'all i la farigola i remeneu-ho bé. Seguidament, cobriu-les amb aigua mineral, rectifiqueu-les de sal i pebre i deixeu-les coure a foc suau durant 40 minuts. Després, deixeu-les refredar 10 minuts i tritureu-les amb la Thermomix.
Per fer l'ou poché, poseu l'ou sense closca en un cassó amb aigua calenta i un raig de vinagre i deixeu-lo coure durant un parell de minuts. Tot seguit, deixeu-lo refredar en un bol amb aigua i gel i reserveu-lo.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les llenegues tallades per la meitat.
I ja per acabar, emplateu la crema de patata, poseu-hi l'ou poché al mig, les llenegues al voltant i amaniu-ho tot amb un raig d'oli d'oliva verge extra amb Denominació d'Origen Les Garrigues.
Quan estiguin daurades, afegiu-hi les olives negres, l'all i la farigola i remeneu-ho bé. Seguidament, cobriu-les amb aigua mineral, rectifiqueu-les de sal i pebre i deixeu-les coure a foc suau durant 40 minuts. Després, deixeu-les refredar 10 minuts i tritureu-les amb la Thermomix.
Per fer l'ou poché, poseu l'ou sense closca en un cassó amb aigua calenta i un raig de vinagre i deixeu-lo coure durant un parell de minuts. Tot seguit, deixeu-lo refredar en un bol amb aigua i gel i reserveu-lo.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu les llenegues tallades per la meitat.
I ja per acabar, emplateu la crema de patata, poseu-hi l'ou poché al mig, les llenegues al voltant i amaniu-ho tot amb un raig d'oli d'oliva verge extra amb Denominació d'Origen Les Garrigues.