Crema de pastanaga a la taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Empar Soler
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La Nau (Casserres)
- Dieta: Per a embarassades
- Informació nutricional -Obre
La pastanaga és una de les hortalisses més riques en beta-carotens (pro-vitamina A), nutrient imprescindible per a la visió, el sistema immunitari i la pell.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 500 g de pastanaga
- 1 ceba
- 60 g de mantega
- 400 ml de brou de pollastre
- suc de 2 taronges
- 100 ml de crema de llet
- 1 botifarra negra
- sal i pebre
- germinats de porro
- oli d'oliva
- Per a la melmelada de taronja:
- 500 g de taronges
- 300 g de sucre
- 1 pastanaga
- suc de 1/2 llimona
PREPARACIÓ
Per començar, peleu i talleu la ceba ben petita i salteu-la durant 5 minuts en una cassola amb mantega. Després, afegiu-hi la pastanaga, també pelada i tallada, i deixeu-la coure durant 4 minuts. Seguidament, salpebreu-ho, aboqueu-hi el brou i deixeu-ho coure durant 15 minuts. A continuació, retireu-ho del foc, tritureu-ho ben fi amb el pímer, torneu-ho a posar al foc, afegiu-hi el suc de dues taronges, la crema de llet, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant 5 minuts.
Mentrestant, peleu la botifarra negra, talleu-la a daus i salteu-la en una paella amb una mica d'oli.
Per fer la melmelada, peleu les taronges eliminant la part blanca, talleu-les ben petites, peleu també la pastanaga, talleu-la ben petita, poseu-ho tot en un cassó al foc juntament amb el suc de llimona i el sucre i deixeu-ho coure fins que agafi la consistència desitjada, uns 15 minuts aproximadament.
I ja per acabar, emplateu la crema calenta i guarniu el plat amb una quenelle de melmelada, els daus de botifarra i els germinats de porro.
Mentrestant, peleu la botifarra negra, talleu-la a daus i salteu-la en una paella amb una mica d'oli.
Per fer la melmelada, peleu les taronges eliminant la part blanca, talleu-les ben petites, peleu també la pastanaga, talleu-la ben petita, poseu-ho tot en un cassó al foc juntament amb el suc de llimona i el sucre i deixeu-ho coure fins que agafi la consistència desitjada, uns 15 minuts aproximadament.
I ja per acabar, emplateu la crema calenta i guarniu el plat amb una quenelle de melmelada, els daus de botifarra i els germinats de porro.