Crema de moniatos amb gambes i taronja

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Gispert (pintor/escultor de Sant Cugat del Vallès)
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 moniatos mitjans
  • 8 gambes grosses
  • 1 taronja
  • 1 patata mitjana
  • sal i oli
  • brins de safrà
  • aigua

PREPARACIÓ

Per començar, peleu els moniatos, talleu-los a daus i salteu-los dins d'una olla amb una cullerada d'oli durant 5 minuts. Seguidament, afegiu-hi la patata, pelada i tallada a talls fins, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant 15 minuts.

Per fer el “coulis” de gamba, espremeu amb els dits els caps de les gambes, sobre un bol, per extreure'n l'essència, passeu els que us quedi dels caps pel colador xinès, afegiu una mica d'oli al bol, remeneu-ho bé amb una cullera i ompliu una xeringa amb el “coulis”.

A continuació, peleu les cues de les gambes, en cru, traieu-los l'intestí, talleu les cues per la meitat, longitudinalment, i marqueu-les en una paella amb una gota d'oli durant uns segons.

Tot seguit, peleu la taronja sencera, amb un ganivet, per treure'n la part blanca, i traieu-ne quatre grills.

Finalment, tritureu les patates i els moniatos amb la batedora, sense escórrer.

I ja per acabar, poseu la crema de moniato al mig del plat, dibuixeu-hi uns cordons de “coulis” pel damunt, amb la xeringa, poseu-hi 4 cues de gamba i 4 grills de taronja intercalats, amaniu la taronja amb una mica d'oli i sal i col•loqueu el safrà en els espais buits entre els grills.
Anar al contingut