Crema de moniatos amb gambes i taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Gispert (pintor/escultor de Sant Cugat del Vallès)
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 moniatos mitjans
- 8 gambes grosses
- 1 taronja
- 1 patata mitjana
- sal i oli
- brins de safrà
- aigua
PREPARACIÓ
Per començar, peleu els moniatos, talleu-los a daus i salteu-los dins d'una olla amb una cullerada d'oli durant 5 minuts. Seguidament, afegiu-hi la patata, pelada i tallada a talls fins, remeneu-ho bé, cobriu-ho tot amb aigua, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure durant 15 minuts.
Per fer el coulis de gamba, espremeu amb els dits els caps de les gambes, sobre un bol, per extreure'n l'essència, passeu els que us quedi dels caps pel colador xinès, afegiu una mica d'oli al bol, remeneu-ho bé amb una cullera i ompliu una xeringa amb el coulis.
A continuació, peleu les cues de les gambes, en cru, traieu-los l'intestí, talleu les cues per la meitat, longitudinalment, i marqueu-les en una paella amb una gota d'oli durant uns segons.
Tot seguit, peleu la taronja sencera, amb un ganivet, per treure'n la part blanca, i traieu-ne quatre grills.
Finalment, tritureu les patates i els moniatos amb la batedora, sense escórrer.
I ja per acabar, poseu la crema de moniato al mig del plat, dibuixeu-hi uns cordons de coulis pel damunt, amb la xeringa, poseu-hi 4 cues de gamba i 4 grills de taronja intercalats, amaniu la taronja amb una mica d'oli i sal i colloqueu el safrà en els espais buits entre els grills.
Per fer el coulis de gamba, espremeu amb els dits els caps de les gambes, sobre un bol, per extreure'n l'essència, passeu els que us quedi dels caps pel colador xinès, afegiu una mica d'oli al bol, remeneu-ho bé amb una cullera i ompliu una xeringa amb el coulis.
A continuació, peleu les cues de les gambes, en cru, traieu-los l'intestí, talleu les cues per la meitat, longitudinalment, i marqueu-les en una paella amb una gota d'oli durant uns segons.
Tot seguit, peleu la taronja sencera, amb un ganivet, per treure'n la part blanca, i traieu-ne quatre grills.
Finalment, tritureu les patates i els moniatos amb la batedora, sense escórrer.
I ja per acabar, poseu la crema de moniato al mig del plat, dibuixeu-hi uns cordons de coulis pel damunt, amb la xeringa, poseu-hi 4 cues de gamba i 4 grills de taronja intercalats, amaniu la taronja amb una mica d'oli i sal i colloqueu el safrà en els espais buits entre els grills.