Crema de formatge amb fruits vermells

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Castro
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Compartir, Cadaqués (Alt Empordà)
  • Informació nutricional
    -Obre

    els fruits vermells i els gerds son molt rics en vitamina C, nutrient que estimula el nostre sistema immunitariAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 400 g de formatge cremós
  • 100 g de sucre (un envàs de iogurt)
  • 1 cullerada sopera de farina
  • 1 ou
  • 1 rovell d'ou
  • 4 c/s de nata
  • Per fer el granissat de fruita vermella:
  • 100 g de fruita vermella
  • 2 c/s de vodka
  • 75 g d'aigua
  • Per a la bosseta de guarniments:
  • 12 unitats de gerds liofilitzats
  • 40 g de panses
  • 8 unitats de galetes de cacau
  • Per portar-ho:
  • 1 tàper gros
  • 1 tàper mitjà
  • una bosseta/tàper per als guarniments.

PREPARACIÓ

Per començar, barregeu la farina amb el sucre en un bol, afegiu-hi l'ou i el rovell i barregeu-ho tot. Després, en un cassó al foc barregeu la nata amb el formatge i quan sigui tebi incorporeu-ho al bol de la barreja anterior i feu que s'integrin bé tots els ingredients amb unes varetes manuals. Seguidament, traslladeu-ho en un cassó al foc i remeneu-ho manualment fins que tingui la consistència d'una crema. Finalment, ompliu els tàpers amb la crema i reserveu-ho a la nevera.

Per fer el granissat, introduïu la fruita vermella en un recipient amb tres cullerades d'aigua i el vodka, emulsioneu-ho amb la batedora fins que quedi una barreja homogènia, ompliu el tàper, guardeu-lo a la nevera, i en arribar a la feina poseu-ho al congelador.

Per fer els guarniments, separeu les galetes de cacau i trossegeu-les amb les mans o bé poseu-les dins d'una bossa de plàstic i xafeu-ho amb el puny. A continuació, ompliu una bosseta o un tàper petit amb la galeta trossejada, els gerds liofilitzats i les panses i quan arribeu a la feina poseu el tàper amb la fruita vermella al congelador i la crema a la nevera.

I ja per acabar, quan sigui l'hora de dinar, en el moment de menjar aboqueu el contingut de la bosseta, els guarniments, sobre la crema de formatge, amb una forquilla rasqueu el tàper de fruita vermella per obtenir el granissat i poseu-ho al damunt de la crema.

Les mateixes postres les podeu servir a casa en una copa de vidre o en el recipient que més us agradi.
Anar al contingut