Crema de créixens amb calamarsets i recuit
- Programa: De vacances
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
- 1 patata
- 1 ceba
- 1 dent d'all
- 1 litre de brou de pollastre
- 200 g de créixens
- 12 calamarsets de 10 cm
- oli
- sal
- 16 cebetes platillo
- 1 cullerada de mel
- 1 recuit d'uns 200 g
- mató
PREPARACIÓ
- PREPARACIÓ DELS CRÉIXENS:
En un pot, coeu lentament la ceba, l'all i la patata, tot tallat fi. Feu que suï tot just 5 minuts, incorporeu-hi el brou i deixeu-ho bullir.
Per un altre costat, escaldeu els créixens i refredeu-los amb aigua i gel. Escorreu-los bé i afegiu-los al brou.
- PER ALS CALAMARSETS:
En una paella calenta poseu-hi els calamarsets al cap de 30 segons. Afegiu-hi l'oli, deixeu-ho coure 5 segons més i gireu-ho. Saleu després de 15 segons de cocció.
- PER A LES CEBETES:
Peleu les cebetes i coeu-les amb oli molt suaument. Quan estiguin toves incorporeu-hi la mel i la sal.
- PER AL RECUIT I EL MATÓ:
Al natural.
- ACABAT I PRESENTACIÓ:
En un plat soper poseu-hi els calamarsets tallats per la meitat, juntament amb les cebetes.
Al costat poseu-hi tres cullerades petites de recuit i acabeu amb la crema de créixens.
Al final, incorporeu un raig d'oli cru per sobre de la crema i unes fulles de créixens per sobre dels calamarsets, així tindreu el gust dels créixens cuits i el gust dels crus.
En un pot, coeu lentament la ceba, l'all i la patata, tot tallat fi. Feu que suï tot just 5 minuts, incorporeu-hi el brou i deixeu-ho bullir.
Per un altre costat, escaldeu els créixens i refredeu-los amb aigua i gel. Escorreu-los bé i afegiu-los al brou.
- PER ALS CALAMARSETS:
En una paella calenta poseu-hi els calamarsets al cap de 30 segons. Afegiu-hi l'oli, deixeu-ho coure 5 segons més i gireu-ho. Saleu després de 15 segons de cocció.
- PER A LES CEBETES:
Peleu les cebetes i coeu-les amb oli molt suaument. Quan estiguin toves incorporeu-hi la mel i la sal.
- PER AL RECUIT I EL MATÓ:
Al natural.
- ACABAT I PRESENTACIÓ:
En un plat soper poseu-hi els calamarsets tallats per la meitat, juntament amb les cebetes.
Al costat poseu-hi tres cullerades petites de recuit i acabeu amb la crema de créixens.
Al final, incorporeu un raig d'oli cru per sobre de la crema i unes fulles de créixens per sobre dels calamarsets, així tindreu el gust dels créixens cuits i el gust dels crus.