Crema de coliflor amb botifarra i oli de llimona

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Òscar Teixidó
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Aula Restaurant CETT, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 coliflor (800 g aprox.)
  • 750 g de brou de verdures
  • 300 g de patata monnalisa
  • sal, pebre i oli oliva
  • 300 g botifarra crua
  • Per fer l'oli de llimona:
  • 120 g d'oli de gira-sol
  • 1 llimona

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu la coliflor, escaldeu-la en una olla amb aigua bullint i reserveu-la.

A continuació, peleu la patata, esqueixeu-la a trossos, poseu-la en un cassó juntament amb la coliflor escaldada i el brou de verdures i deixeu-ho coure tot durant uns 10 o 15 minuts, fins que la patata estigui tova. Passat aquest temps, tritureu-ho amb un pímer, rectifiqueu-ho de sal i pebre i afineu-ho amb una mica d'oli d'oliva.

Tot seguit, talleu la botifarra i salteu-la en una paella, amb una mica d'oli, molt roent.

Per fer l'oli de llimona, escalfeu l'oli en un cassó petit, sense que bulli, retireu-lo del foc, afegiu-hi la pell de la llimona ratllada i reserveu-lo.

I ja per acabar, emplateu la crema juntament amb la botifarra i amaniu-ho amb l'oli de llimona.
Anar al contingut