Crema de coliflor amb botifarra i oli de llimona
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Òscar Teixidó
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Aula Restaurant CETT, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 1 coliflor (800 g aprox.)
- 750 g de brou de verdures
- 300 g de patata monnalisa
- sal, pebre i oli oliva
- 300 g botifarra crua
- Per fer l'oli de llimona:
- 120 g d'oli de gira-sol
- 1 llimona
PREPARACIÓ
Per començar, netegeu la coliflor, escaldeu-la en una olla amb aigua bullint i reserveu-la.
A continuació, peleu la patata, esqueixeu-la a trossos, poseu-la en un cassó juntament amb la coliflor escaldada i el brou de verdures i deixeu-ho coure tot durant uns 10 o 15 minuts, fins que la patata estigui tova. Passat aquest temps, tritureu-ho amb un pímer, rectifiqueu-ho de sal i pebre i afineu-ho amb una mica d'oli d'oliva.
Tot seguit, talleu la botifarra i salteu-la en una paella, amb una mica d'oli, molt roent.
Per fer l'oli de llimona, escalfeu l'oli en un cassó petit, sense que bulli, retireu-lo del foc, afegiu-hi la pell de la llimona ratllada i reserveu-lo.
I ja per acabar, emplateu la crema juntament amb la botifarra i amaniu-ho amb l'oli de llimona.
A continuació, peleu la patata, esqueixeu-la a trossos, poseu-la en un cassó juntament amb la coliflor escaldada i el brou de verdures i deixeu-ho coure tot durant uns 10 o 15 minuts, fins que la patata estigui tova. Passat aquest temps, tritureu-ho amb un pímer, rectifiqueu-ho de sal i pebre i afineu-ho amb una mica d'oli d'oliva.
Tot seguit, talleu la botifarra i salteu-la en una paella, amb una mica d'oli, molt roent.
Per fer l'oli de llimona, escalfeu l'oli en un cassó petit, sense que bulli, retireu-lo del foc, afegiu-hi la pell de la llimona ratllada i reserveu-lo.
I ja per acabar, emplateu la crema juntament amb la botifarra i amaniu-ho amb l'oli de llimona.