Crema de carbassa i formatge de cabra
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carles Boluda
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Carril, La Garriga
- Informació nutricional -Obre
Aquesta elaboració és ideal per la salut òssia ja que és rica en calci i vitamina DAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 750 g de carbassa
- 150 g de patata
- 1,5 l d'aigua mineral
- 150 g de formatge de cabra (suau)
- 2 c/s de formatge cremós
- 40 g de verdura deshidratada
- 1 tasseta de cafè d'oli
- 1 c/s de mantega
- 2 alls
- 1 porro
- sal
- pebre
- Per a l'oli d'alfàbrega:
- 200 cl d'oli d'oliva
- 15 fulles d'alfàbrega
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb oli sofregiu un gra d'all tallat per la meitat.
Quan estigui daurat, retireu-lo i al mateix cassó sofregiu el porro tallat en juliana durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi la mantega, remeneu-ho tot bé, poseu-hi la carbassa tallada a trossos i la patata tallada a trossos i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.
Després, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure durant 25 minuts amb el cassó tapat.
A continuació, retireu-ho del foc, poseu-hi el formatge de cabra i el formatge cremós, rectifiqueu-ho del sal i pebre, tritureu-ho amb el túrmix i passeu-ho pel colador xinès.
Per fer l'oli d'alfàbrega, poseu l'oli en un cassó amb les fulles d'alfàbrega i deixeu-ho infusionar una estona. Després, tritureu-ho amb el túrmix i deixeu-ho refredar.
I ja per acabar, emplateu la sopa, poseu-hi un tall de formatge de cabra a sobre i guarniu el plat amb les verdures deshidratades i una mica d'oli d'alfàbrega.
Quan estigui daurat, retireu-lo i al mateix cassó sofregiu el porro tallat en juliana durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi la mantega, remeneu-ho tot bé, poseu-hi la carbassa tallada a trossos i la patata tallada a trossos i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.
Després, cobriu-ho tot amb aigua i deixeu-ho coure durant 25 minuts amb el cassó tapat.
A continuació, retireu-ho del foc, poseu-hi el formatge de cabra i el formatge cremós, rectifiqueu-ho del sal i pebre, tritureu-ho amb el túrmix i passeu-ho pel colador xinès.
Per fer l'oli d'alfàbrega, poseu l'oli en un cassó amb les fulles d'alfàbrega i deixeu-ho infusionar una estona. Després, tritureu-ho amb el túrmix i deixeu-ho refredar.
I ja per acabar, emplateu la sopa, poseu-hi un tall de formatge de cabra a sobre i guarniu el plat amb les verdures deshidratades i una mica d'oli d'alfàbrega.