Crema de calçot fumada, botifarra negra i xai

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Àngel Solé
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Àngel
  • Dieta: Per a embarassades
  • Informació nutricional
    -Obre

    El calçot és una ceba, de tendresa i gust suau característics, que és rica en fibra, vitamines i minerals, de poc contingut energètic.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones:
  • 10 calçots
  • 3 patates
  • crema de llet
  • sal
  • oli d'oliva
  • 1 botifarra negra
  • 1 botifarra crua
  • 2 costelles de xai a daus

PREPARACIÓ

Per començar, escaliveu els calçots a la barbacoa de taula, emboliqueu-los amb paper de diari i deixeu-los reposar una hora en una caixa de cartró.

Mentrestant, poseu les patates, pelades i tallades a trossos, en una olla amb aigua bullent i sal i deixeu-les coure durant uns 20 minuts.

A continuació, peleu els calçots, talleu-los a trossos i afegiu-los a l'olla de les patates fins que siguin cuites. Seguidament, tritureu la patata i el calçot amb el túrmix, passeu-ho per un colador xinès i poseu la crema en un cassó al foc fins que arrenqui el bull.

Després, afegiu-hi la sal i la crema de llet al gust, remeneu-la bé i reserveu-la.

Tot seguit, en una paella fregiu primer el xai tallat a daus. Quan estigui dauradet, retireu-lo i, a la mateixa paella, enrossiu la botifarra negra tallada a daus. Finalment, a la mateixa paella, poseu-hi la botifarra crua també tallada a daus i deixeu-la enrossir una mica.

I ja per acabar, en un plat soper poseu els daus xai i les botifarres, aboqueu-hi per sobre la crema de calçots i amaniu-ho amb un raig d'oli d'oliva.
Anar al contingut