Crema d'enciam amb orada confitada

imatge de recurs
  • Programa: Cuina x solters
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Per persona:
  • 1 enciam de sucre
  • 1 orada de viver de 350 g
  • 50 g del greix exterior de pernil ibèric
  • 100 cl d'oli de gira-sol
  • 1 llenca de pernil ibèric d'uns 40 g (3 mm d'ample)
  • 1 cullerada de tapioca
  • 1 got de brou de gallina
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Preparació: 10 minuts
Cocció: 8 minuts

1. Escalfeu el forn a 80ºC. En un cassó, poseu-hi l'oli de gira-sol i el greix de pernil ibèric. Fiqueu-ho al forn per desfer el greix de pernil i aromatitzar l'oli.
2. Demaneu al peixater l'orada neta en 2 lloms.
3. Escalfeu el brou de gallina en un cassó. Quan bulli, incorporeu-hi la tapioca i deixeu-ho bullir a foc lent fins que es desfacin tots els grans. Escaldeu-hi l'enciam i, al cap d'un minut, tritureu-ho tot amb la batedora elèctrica.
4. Coleu-ho amb un colador de pas fi, poseu-ho al punt de sal i reserveu-ho.
5. Un cop el greix del pernil s'hagi desfet, traieu les restes de pell de porc, i poseu-hi els lloms d'orada cap per avall. Deixeu que es confitin al forn uns 4-5 minuts.
6. Talleu el pernil a dauets.
7. Presentació: Poseu la crema d'enciam al fons del plat, els lloms d'orada al damunt amb gràcia, els dauets de pernil i, al final, unes gotes de l'oli de pernil per donar més profunditat de sabor al plat.

Anar al contingut