Crema cremada lleugera

imatge de recurs

INGREDIENTS

  • 1 litre de llet desnatada
  • 3 rovells d'ou
  • 4 fulls de gelatina
  • 1 tronquet de canyella (o si és en pols, un polsim)
  • 1 tira de pell de taronja
  • 1 tira de pell de llimona
  • 20 cl de glucosa líquida o 100 gr de sucre moreno

PREPARACIÓ

La crema cremada és un plat que té un excés d'ous; per tal de reduir-ne la quantitat sense que ens quedi una crema líquida, hi afegirem fulles de gelatina i, en comptes de posar-hi 12 rovells d'ous, només en farem servir 3. A més, farem servir llet desnatada i, en lloc de sucre, glucosa líquida o sucre moreno.



Primer de tot s'ha de fer una infusió de la llet amb les pells de la taronja i la llimona, la canyella i la glucosa. Quan arrenqui el bull ho deixem reposar aproximadament mitja hora. Aleshores hem d'afegir-hi els fulls de gelatina, que han d'haver estat en remull en aigua durant 10 minuts.



En un altre recipient, barregem tres rovells d'ou amb la infusió de llet amb gelatina. Un cop la barreja és freda, la gelatina donarà la densitat de la crema amb la mateixa consistència que la crema tradicional, però amb menys calories. Així de fàcil, així de bo i així de sa.

Anar al contingut