Crema catalana de rossinyols
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Ivern
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Hisop, Barcelona
INGREDIENTS
- 1 l de nata
- 350 g de rossinyols
- 180 g de sucre
- 6 rovells d'ou
- 30 g de farina de blat
- sucre morè
- 1 gelat de maracujà (o un d'alternatiu)
PREPARACIÓ
Per començar, en un cassó amb la nata bullint, poseu-hi els rossinyols, rentats, i deixeu-los coure durant 2 o 3 minuts.
Seguidament, retireu-ho del foc, tritureu-ho amb el túrmix, coleu-ho i reserveu-ho.
Per fer la crema catalana, poseu en un bol els rovells d'ou i el sucre i remeneu-ho bé amb les varilles.
Després, afegiu-hi la farina i torneu-ho a remenar amb el batedor. Quan estigui tot ben barrejat afegiu-hi la nata, remeneu-ho bé amb el batedor, poseu-ho en un cassó i deixeu-ho coure durant 5 minuts a foc suau.
Tot seguit, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar una estona.
I ja per acabar, emplateu la crema catalana, poseu-hi el sucre morè a sobre, cremeu-lo amb un bufador i poseu-hi una boleta de gelat a sobre.
Seguidament, retireu-ho del foc, tritureu-ho amb el túrmix, coleu-ho i reserveu-ho.
Per fer la crema catalana, poseu en un bol els rovells d'ou i el sucre i remeneu-ho bé amb les varilles.
Després, afegiu-hi la farina i torneu-ho a remenar amb el batedor. Quan estigui tot ben barrejat afegiu-hi la nata, remeneu-ho bé amb el batedor, poseu-ho en un cassó i deixeu-ho coure durant 5 minuts a foc suau.
Tot seguit, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar una estona.
I ja per acabar, emplateu la crema catalana, poseu-hi el sucre morè a sobre, cremeu-lo amb un bufador i poseu-hi una boleta de gelat a sobre.