Crema catalana de rossinyols

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Ivern
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Hisop, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1 l de nata
  • 350 g de rossinyols
  • 180 g de sucre
  • 6 rovells d'ou
  • 30 g de farina de blat
  • sucre morè
  • 1 gelat de maracujà (o un d'alternatiu)

PREPARACIÓ

Per començar, en un cassó amb la nata bullint, poseu-hi els rossinyols, rentats, i deixeu-los coure durant 2 o 3 minuts.

Seguidament, retireu-ho del foc, tritureu-ho amb el túrmix, coleu-ho i reserveu-ho.

Per fer la crema catalana, poseu en un bol els rovells d'ou i el sucre i remeneu-ho bé amb les varilles.

Després, afegiu-hi la farina i torneu-ho a remenar amb el batedor. Quan estigui tot ben barrejat afegiu-hi la nata, remeneu-ho bé amb el batedor, poseu-ho en un cassó i deixeu-ho coure durant 5 minuts a foc suau.

Tot seguit, retireu-ho del foc i deixeu-ho refredar una estona.

I ja per acabar, emplateu la crema catalana, poseu-hi el sucre morè a sobre, cremeu-lo amb un bufador i poseu-hi una boleta de gelat a sobre.
Anar al contingut