Coulant de xocolata amb plàtan caramel·litzat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Herrera
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Restaurant Manairó, Barcelona
INGREDIENTS
- 100 g de sucre
- 3 ous
- 95 g de mantega
- 90 g de cobertura de xocolata
- 45 g de farina
- 150 g de plàtan
- 20 g de pinyons
PREPARACIÓ
Foneu la cobertura de xocolata i la mantega en un bol al bany maria.
Mentrestant, poseu mantega i sucre en una paella i deixeu que es desfacin. Després afegiu-hi el plàtan pelat i tallat en tires gruixudes i caramel·litzeu-lo.
Poseu els ous i el sucre en un bol i munteu-los. Quan estiguin ben muntats, fiqueu-hi la xocolata fosa i remeneu-ho amb compte. Després, afegiu-hi la farina amb l'ajuda d'un colador per evitar que es facin grumolls i torneu-ho a remenar.
I ja per acabar, poseu el plàtan caramel·litzat al fons d¿un bol, aboqueu-hi la xocolata a sobre procurant no omplir-ho massa i deixeu-ho coure al forn durant 6 minuts a 210 graus. Guarniu-ho amb uns pinyons i torreu-los amb un bufador.
Mentrestant, poseu mantega i sucre en una paella i deixeu que es desfacin. Després afegiu-hi el plàtan pelat i tallat en tires gruixudes i caramel·litzeu-lo.
Poseu els ous i el sucre en un bol i munteu-los. Quan estiguin ben muntats, fiqueu-hi la xocolata fosa i remeneu-ho amb compte. Després, afegiu-hi la farina amb l'ajuda d'un colador per evitar que es facin grumolls i torneu-ho a remenar.
I ja per acabar, poseu el plàtan caramel·litzat al fons d¿un bol, aboqueu-hi la xocolata a sobre procurant no omplir-ho massa i deixeu-ho coure al forn durant 6 minuts a 210 graus. Guarniu-ho amb uns pinyons i torreu-los amb un bufador.