Costelles de porc amb pomes i coulis de taronja
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Rosa Maria Garcia Fort
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Informació nutricional -Obre
Els pinyons són rics en àcid pinolènic, un greix que augmenta la sensació de sacietat a través d'una hormona supressora de la gana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 12 costelles de porc
- 4 taronges per fer suc
- 100 g de pinyons
- un bon raig de vinagre balsàmic
- 2 pomes
- 1 cullerada de sucre
- 1 culleradeta de canyella
- 2 claus
- 1 nou de mantega
- julivert picat
- oli
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb una miqueta d'oli salteu les costelles durant uns 15 minuts fins que estiguin ben cuites, donant-los la volta de tant en tant i salpebrant-les a mitja cocció.
Quan estiguin ben dauradetes, retireu-les del foc i reserveu-les en un plat. A continuació, a la mateixa paella, poseu-hi la mantega, el sucre, la canyella i una miqueta d'aigua, remeneu-ho bé, afegiu-hi la poma ja pelada i tallada a grills i deixeu-la caramel·litzar durant uns minuts.
Finalment, afegiu-hi les costelles i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.
Per fer el coulis de taronja, poseu en un cassó el suc de taronja, els claus i el vinagre balsàmic i deixeu-ho coure a foc suau fins que redueixi a la meitat. Després, afegiu-hi una mica de mantega, remeneu-ho bé fins que es desfaci i reserveu-ho.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els pinyons durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu les costelles, poseu-hi la poma al voltant, salseu-ho tot amb el coulis de taronja i guarniu el plat amb els pinyons i el julivert picat.
Quan estiguin ben dauradetes, retireu-les del foc i reserveu-les en un plat. A continuació, a la mateixa paella, poseu-hi la mantega, el sucre, la canyella i una miqueta d'aigua, remeneu-ho bé, afegiu-hi la poma ja pelada i tallada a grills i deixeu-la caramel·litzar durant uns minuts.
Finalment, afegiu-hi les costelles i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.
Per fer el coulis de taronja, poseu en un cassó el suc de taronja, els claus i el vinagre balsàmic i deixeu-ho coure a foc suau fins que redueixi a la meitat. Després, afegiu-hi una mica de mantega, remeneu-ho bé fins que es desfaci i reserveu-ho.
Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els pinyons durant un parell de minuts.
I ja per acabar, emplateu les costelles, poseu-hi la poma al voltant, salseu-ho tot amb el coulis de taronja i guarniu el plat amb els pinyons i el julivert picat.