Costelles de porc amb pomes i coulis de taronja

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Rosa Maria Garcia Fort
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els pinyons són rics en àcid pinolènic, un greix que augmenta la sensació de sacietat a través d'una hormona supressora de la gana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 costelles de porc
  • 4 taronges per fer suc
  • 100 g de pinyons
  • un bon raig de vinagre balsàmic
  • 2 pomes
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 culleradeta de canyella
  • 2 claus
  • 1 nou de mantega
  • julivert picat
  • oli
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una miqueta d'oli salteu les costelles durant uns 15 minuts fins que estiguin ben cuites, donant-los la volta de tant en tant i salpebrant-les a mitja cocció.

Quan estiguin ben dauradetes, retireu-les del foc i reserveu-les en un plat. A continuació, a la mateixa paella, poseu-hi la mantega, el sucre, la canyella i una miqueta d'aigua, remeneu-ho bé, afegiu-hi la poma ja pelada i tallada a grills i deixeu-la caramel·litzar durant uns minuts.

Finalment, afegiu-hi les costelles i deixeu-ho coure tot junt durant un parell de minuts.

Per fer el coulis de taronja, poseu en un cassó el suc de taronja, els claus i el vinagre balsàmic i deixeu-ho coure a foc suau fins que redueixi a la meitat. Després, afegiu-hi una mica de mantega, remeneu-ho bé fins que es desfaci i reserveu-ho.

Finalment, en una paella amb una mica d'oli salteu els pinyons durant un parell de minuts.

I ja per acabar, emplateu les costelles, poseu-hi la poma al voltant, salseu-ho tot amb el coulis de taronja i guarniu el plat amb els pinyons i el julivert picat.
Anar al contingut