Costellam de porc ibèric i amanida de patates al caliu

imatge de recurs
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Costellam de porc ibèric
  • (per compartir)
  • farigola
  • dues cullerades de concentrat de tomàquet
  • dues culleradetes de mostassa antiga
  • 1 culleradeta de tabasco
  • oli d'oliva
  • vinagre
  • 4 filets d'anxova
  • 70 g de melassa
  • 70 ml d'aigua
  • 1/2 culleradeta de comí mòlt
  • 1 cullerada d'orenga seca
  • pebre negre
  • 1 costellam de porc ibèric
  • Amanida de patates al caliu
  • (per compartir)
  • patates cuites al caliu
  • cogombre
  • cogombrets agredolços
  • tàperes
  • enciam de fulla de roure
  • panolles mini
  • ceba tendra

PREPARACIÓ

Costellam de porc ibèric
1. Amb un pinzell, pintem el costellam de porc amb una mica d'oli. El posem a la graella i fem servir a sota un paper d'alumini si deixa anar molt de greix.
2. Ara posem la melassa dins un cassó i el cassó a sobre de les brases perquè es desfaci.
3. Piquem les anxoves i les posem dins un bol amb la mostassa. Ho barregem tot.
4. Afegim al bol el tabasc, el tomàquet, el comí, l'orenga i la melassa desfeta. Ho barregem tot molt bé.
5. Pintem amb la laca del bol el costellam de porc mentre s'acaba de fer a la graella. Tornem a pintar-lo per l'altra banda i, quan hagi arribat al punt que ens agradi, el retirem del foc i el servim a taula.

Amanida de patates al caliu
1. Emboliquem les patates senceres en paper d'alumini i les posem al costat de les brases perquè es coguin fins que quedin toves per dins.
2. Pelem les patates i les tallem a dauets. Les reservem.
3. Posem les panolles a sobre de la reixa perquè es coguin una mica.
4. Tallem l'enciam i el posem dins d'un bol gros per fer l'amanida.
5. Pelem i tallem el cogombre a trossets i l'afegim al bol.
6. Hi afegim també la ceba a la juliana i les tàperes
Anar al contingut