Costellam de porc ibèric i amanida de patates al caliu
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Costellam de porc ibèric
- (per compartir)
- farigola
- dues cullerades de concentrat de tomàquet
- dues culleradetes de mostassa antiga
- 1 culleradeta de tabasco
- oli d'oliva
- vinagre
- 4 filets d'anxova
- 70 g de melassa
- 70 ml d'aigua
- 1/2 culleradeta de comí mòlt
- 1 cullerada d'orenga seca
- pebre negre
- 1 costellam de porc ibèric
- Amanida de patates al caliu
- (per compartir)
- patates cuites al caliu
- cogombre
- cogombrets agredolços
- tàperes
- enciam de fulla de roure
- panolles mini
- ceba tendra
PREPARACIÓ
Costellam de porc ibèric
1. Amb un pinzell, pintem el costellam de porc amb una mica d'oli. El posem a la graella i fem servir a sota un paper d'alumini si deixa anar molt de greix.
2. Ara posem la melassa dins un cassó i el cassó a sobre de les brases perquè es desfaci.
3. Piquem les anxoves i les posem dins un bol amb la mostassa. Ho barregem tot.
4. Afegim al bol el tabasc, el tomàquet, el comí, l'orenga i la melassa desfeta. Ho barregem tot molt bé.
5. Pintem amb la laca del bol el costellam de porc mentre s'acaba de fer a la graella. Tornem a pintar-lo per l'altra banda i, quan hagi arribat al punt que ens agradi, el retirem del foc i el servim a taula.
Amanida de patates al caliu
1. Emboliquem les patates senceres en paper d'alumini i les posem al costat de les brases perquè es coguin fins que quedin toves per dins.
2. Pelem les patates i les tallem a dauets. Les reservem.
3. Posem les panolles a sobre de la reixa perquè es coguin una mica.
4. Tallem l'enciam i el posem dins d'un bol gros per fer l'amanida.
5. Pelem i tallem el cogombre a trossets i l'afegim al bol.
6. Hi afegim també la ceba a la juliana i les tàperes
1. Amb un pinzell, pintem el costellam de porc amb una mica d'oli. El posem a la graella i fem servir a sota un paper d'alumini si deixa anar molt de greix.
2. Ara posem la melassa dins un cassó i el cassó a sobre de les brases perquè es desfaci.
3. Piquem les anxoves i les posem dins un bol amb la mostassa. Ho barregem tot.
4. Afegim al bol el tabasc, el tomàquet, el comí, l'orenga i la melassa desfeta. Ho barregem tot molt bé.
5. Pintem amb la laca del bol el costellam de porc mentre s'acaba de fer a la graella. Tornem a pintar-lo per l'altra banda i, quan hagi arribat al punt que ens agradi, el retirem del foc i el servim a taula.
Amanida de patates al caliu
1. Emboliquem les patates senceres en paper d'alumini i les posem al costat de les brases perquè es coguin fins que quedin toves per dins.
2. Pelem les patates i les tallem a dauets. Les reservem.
3. Posem les panolles a sobre de la reixa perquè es coguin una mica.
4. Tallem l'enciam i el posem dins d'un bol gros per fer l'amanida.
5. Pelem i tallem el cogombre a trossets i l'afegim al bol.
6. Hi afegim també la ceba a la juliana i les tàperes