Costella de porc confitada i rostida

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Rovira
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hotel rural "Els casals", Berguedà

INGREDIENTS

  • Per a la costella confitada:
  • 4 costelles de porc de 240 g unitat
  • sal, romaní
  • pebre
  • 2 cullerades de mel
  • 1 cabeça d'alls
  • oli d'oliva
  • Per al puré de cigrons:
  • 300 g de cigrons cuits
  • 50 g de l'aigua de coure els cigrons
  • 1 tasseta d'oli d'oliva verge
  • sal
  • Guarnició:
  • 4 alls tendres
  • 1 tassa de fons fosc d'ànec

PREPARACIÓ

Salpebreu la costella de porc per les dues bandes i pinteu-la amb mel, amb l'ajuda d'un pinzell gruixut.
Poseu-la en un cassó amb oli abundant, els alls i el romaní i deixeu confitar la costella a uns 80 graus durant una hora. Tot seguit, poseu la costella de porc en una plata de forn, afegiu-hi el fons fosc d'ànec i deixeu-ho coure al forn durant 20 minuts a 225 graus. Després, afegiu-hi els alls tendres i deixeu-ho coure durant 5 minuts més.

Per fer el puré de cigrons, poseu en un bol els cigrons cuits, una mica de l'aigua de coure'ls i un raig d'oli, i tritureu-ho amb el túrmix.

I ja per acabar, emplateu el puré de cigrons i poseu-hi la costella de porc a sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica de sal gruixuda i unes branquetes de romaní.
Anar al contingut