Costella de porc confitada i rostida
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Rovira
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Hotel rural "Els casals", Berguedà
INGREDIENTS
- Per a la costella confitada:
- 4 costelles de porc de 240 g unitat
- sal, romaní
- pebre
- 2 cullerades de mel
- 1 cabeça d'alls
- oli d'oliva
- Per al puré de cigrons:
- 300 g de cigrons cuits
- 50 g de l'aigua de coure els cigrons
- 1 tasseta d'oli d'oliva verge
- sal
- Guarnició:
- 4 alls tendres
- 1 tassa de fons fosc d'ànec
PREPARACIÓ
Salpebreu la costella de porc per les dues bandes i pinteu-la amb mel, amb l'ajuda d'un pinzell gruixut.
Poseu-la en un cassó amb oli abundant, els alls i el romaní i deixeu confitar la costella a uns 80 graus durant una hora. Tot seguit, poseu la costella de porc en una plata de forn, afegiu-hi el fons fosc d'ànec i deixeu-ho coure al forn durant 20 minuts a 225 graus. Després, afegiu-hi els alls tendres i deixeu-ho coure durant 5 minuts més.
Per fer el puré de cigrons, poseu en un bol els cigrons cuits, una mica de l'aigua de coure'ls i un raig d'oli, i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu el puré de cigrons i poseu-hi la costella de porc a sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica de sal gruixuda i unes branquetes de romaní.
Poseu-la en un cassó amb oli abundant, els alls i el romaní i deixeu confitar la costella a uns 80 graus durant una hora. Tot seguit, poseu la costella de porc en una plata de forn, afegiu-hi el fons fosc d'ànec i deixeu-ho coure al forn durant 20 minuts a 225 graus. Després, afegiu-hi els alls tendres i deixeu-ho coure durant 5 minuts més.
Per fer el puré de cigrons, poseu en un bol els cigrons cuits, una mica de l'aigua de coure'ls i un raig d'oli, i tritureu-ho amb el túrmix.
I ja per acabar, emplateu el puré de cigrons i poseu-hi la costella de porc a sobre. Podeu guarnir el plat amb una mica de sal gruixuda i unes branquetes de romaní.