Corbina enfangada amb mojo vermell
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Fran Agudo
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Tickets, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 400 g de corbina
- 40 g de maionesa
- 200 g farina de gra gruixut
- 160 g de farina blanca
- oli d'oliva suau
- Per al "mojo" vermell:
- 40 g d'aigua
- 150 g de pasta de pebrot
- 20 g d'all
- 8 g de julivert
- pebre dolç
- orenga
- comí
- pebre negre en gra
- 100 g de vinagre de vi blanc
- 1 cullerada de sal fina
PREPARACIÓ
Per fer el mojo vermell, amb l'ajuda d'un pímer, tritureu la pasta de pebrot, els alls pelats, el julivert, el pebre dolç, l'orenga, el comí, el pebre negre en gra, el vinagre de vi blanc i la sal. Seguidament, afegiu-hi aigua, barregeu-ho bé, passeu la barreja pel colador, separeu-ne 40 grams per fer la maionesa i reserveu la resta de mojo.
Per fer la maionesa, en un bol, barregeu amb unes varetes manuals la maionesa amb els 40 grams de mojo vermell que heu reservat.
Per fer la corbina, escateu-la i filetegeu-la, procurant deixar el més sencer possible el llom quan en tragueu la pell. Després, dividiu el llom per la meitat longitudinalment, talleu-lo en dues parts i traieu l'espina central i les parts negres que contingui. Tot seguit, talleu-lo a trossos de 5 cm de llarg per 3 cm d'ample.
A continuació, barregeu bé les dues farines en un plat, submergiu la corbina en el mojo vermell, escorreu-la ben fort amb la mà, passeu-la per la barreja de farines, passeu-la per un colador fi per treure-li l'excés de farina i fregiu-la durant un minut en una paella amb oli abundant i ben calent, a 200 graus.
Quan estigui ben dauradeta, poseu-la sobre paper absorbent i saleu-la per tots dos costats.
I ja per acabar, poseu 3 punts de maionesa de mojo vermell en cada tros de peix i emplateu-los.
Per fer la maionesa, en un bol, barregeu amb unes varetes manuals la maionesa amb els 40 grams de mojo vermell que heu reservat.
Per fer la corbina, escateu-la i filetegeu-la, procurant deixar el més sencer possible el llom quan en tragueu la pell. Després, dividiu el llom per la meitat longitudinalment, talleu-lo en dues parts i traieu l'espina central i les parts negres que contingui. Tot seguit, talleu-lo a trossos de 5 cm de llarg per 3 cm d'ample.
A continuació, barregeu bé les dues farines en un plat, submergiu la corbina en el mojo vermell, escorreu-la ben fort amb la mà, passeu-la per la barreja de farines, passeu-la per un colador fi per treure-li l'excés de farina i fregiu-la durant un minut en una paella amb oli abundant i ben calent, a 200 graus.
Quan estigui ben dauradeta, poseu-la sobre paper absorbent i saleu-la per tots dos costats.
I ja per acabar, poseu 3 punts de maionesa de mojo vermell en cada tros de peix i emplateu-los.