Corball amb mongetes del ganxet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Artur Martínez
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Capritx, Terrassa (Zona Olímpica)
  • Informació nutricional
    -Obre

    El corball és un peix blanc amb un alt contingut en proteïnes d'alt valor biològic, i un baix contingut en greixos, propietat que el fa un aliment de molt fàcil digestió.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 200 g de mongetes seques (o 400 g de cuites)
  • 1,5 l d'aigua mineral ( per si coem nosaltres les mongetes)
  • 200 ml de fumet de peix ( menys d'un got)
  • 400 g de corball
  • 1 gra d'all
  • julivert
  • 1 copa de vi ranci
  • fulles fresques d'estragó i de fonoll
  • sal i oli

PREPARACIÓ

Per començar, deixeu les mongetes en remull amb l'aigua mineral durant 6 o 8 hores.

Seguidament, poseu-les a coure durant una hora i mitja a foc suau. Si veieu que ha d'arrencar el bull, afegiu-hi més aigua freda, i quan faltin 20 minuts per acabar la cocció, rectifiqueu-les de sal.

Mentrestant, poseu en un bol l'all picat, el julivert picat i una mica d'oli i barregeu-ho bé.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli salteu el corball tallat a daus pel cantó de la pell durant un parell de minuts. Després, rectifiqueu-lo de sal, afegiu-hi l'oli amb all i julivert i el vi ranci i deixeu-ho coure un parell de minuts més.

Finalment, poseu-hi les mongetes i el fumet i deixeu-ho coure tot junt durant uns 3 minuts més.

I ja per acabar, emplateu les mongetes amb el corball i guarniu el plat amb un raig d'oli d'oliva i una mica de fonoll i estragó picats.
Anar al contingut