Cor de Sant Valentí
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Sàbat
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sàbat, Sant Cugat del Vallès
INGREDIENTS
- 1 pa de pessic
- 1 l de nata líquida
- 1 kg de cobertura de xocolata
- almívar Per guarnir:
- 100 g de sucre
- 100 g de mantega de cacau
- 100 g de glucosa
PREPARACIÓ
Per preparar el farcit del pastís, poseu mig litre de nata líquida en un cassó i deixeu-la bullir.
Quan estigui a punt, poseu-la en un bol amb mig quilo de xocolata picada i aneu-la remenant amb una batedora fins que agafi textura de pomada i procurant que no hi quedin grumolls. Tot seguit, deixeu reposar la xocolata a la nevera durant 24 hores. A continuació, obriu un pa de pessic en tres trossos i banyeu-los amb l'almívar, que haureu preparat prèviament fent bullir un litre d'aigua amb un quilo i 600 grams de sucre. Seguidament, farciu els trossos de pa de pessic amb la crema de xocolata i poseu-los un damunt de l'altre. Després doneu-li forma de cor amb un ganivet de serra. Després, amb una espàtula, recobriu i alliseu el cor de pa de pessic amb la crema de xocolata i poseu-lo al congelador. Per decorar el pastís, bateu 100 grams de sucre, 100 grams de glucosa i 100 grams de mantega de cacau, amb els quals fareu una pasta i li anireu donant forma de flor. Finalment, poseu el pastís a sobre d'un cartró i d'una blonda i ja el podreu servir.
Quan estigui a punt, poseu-la en un bol amb mig quilo de xocolata picada i aneu-la remenant amb una batedora fins que agafi textura de pomada i procurant que no hi quedin grumolls. Tot seguit, deixeu reposar la xocolata a la nevera durant 24 hores. A continuació, obriu un pa de pessic en tres trossos i banyeu-los amb l'almívar, que haureu preparat prèviament fent bullir un litre d'aigua amb un quilo i 600 grams de sucre. Seguidament, farciu els trossos de pa de pessic amb la crema de xocolata i poseu-los un damunt de l'altre. Després doneu-li forma de cor amb un ganivet de serra. Després, amb una espàtula, recobriu i alliseu el cor de pa de pessic amb la crema de xocolata i poseu-lo al congelador. Per decorar el pastís, bateu 100 grams de sucre, 100 grams de glucosa i 100 grams de mantega de cacau, amb els quals fareu una pasta i li anireu donant forma de flor. Finalment, poseu el pastís a sobre d'un cartró i d'una blonda i ja el podreu servir.