Coques mallorquines
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cavall Bernat
INGREDIENTS
- Per a la pasta:
- 1/4 de l d'aigua
- 1 got d'oli d'oliva
- 25 g de llevat
- farina i sal
- Per a la coca de verdures:
- bledes
- ceba
- tomàquet
- Per a la coca de pebrots:
- 2 pebrots vermells
- sal i oli
- 1 gra d'all picat
- julivert
- Per a la coca de ceba:
- 1 ceba grossa
- 1 fulla de llorer
- 2 grans d'all
- julivert picat
- 1 cullerada de pebre dolç
- sal
- sobrassada (opcional)
- Per a la coca de trempó:
- 1 tomàquet
- 1/2 ceba
- 1 pebrot verd
- sal i oli
PREPARACIÓ
En un bol, poseu-hi l'aigua, l'oli i el llevat. Afegiu-hi la farina i treballeu-ho fins que quedi una massa homogènia.
Tapeu-la i deixeu-la reposar durant mitja hora. Per fer la coca de verdures, feu un sofregit de ceba i tomàquet i barregeu-hi els espinacs bullits. Escaliveu els pebrots vermells, peleu-los, talleu-los en juliana i amaniu-los amb sal, julivert i all picat. Per a la coca de ceba, sofregiu la ceba amb una mica d'oli i, després, amaniu-la amb all picat i oli. Finalment, per fer el trempó talleu a dauets el tomàquet, la ceba i el pebrot verd. Un cop reposada la massa, unteu quatre motlles rodons amb oli i esteneu-hi la massa fins a cobrir el fons amb una làmina prima. Col·loqueu-hi les verdures al damunt (podeu fer-les de 4 sabors cada una o fer-ne una per a cada sabor). Amaniu-les amb un raig d'oli i poseu-les a coure al forn a 180º, durant 20 minuts.
Tapeu-la i deixeu-la reposar durant mitja hora. Per fer la coca de verdures, feu un sofregit de ceba i tomàquet i barregeu-hi els espinacs bullits. Escaliveu els pebrots vermells, peleu-los, talleu-los en juliana i amaniu-los amb sal, julivert i all picat. Per a la coca de ceba, sofregiu la ceba amb una mica d'oli i, després, amaniu-la amb all picat i oli. Finalment, per fer el trempó talleu a dauets el tomàquet, la ceba i el pebrot verd. Un cop reposada la massa, unteu quatre motlles rodons amb oli i esteneu-hi la massa fins a cobrir el fons amb una làmina prima. Col·loqueu-hi les verdures al damunt (podeu fer-les de 4 sabors cada una o fer-ne una per a cada sabor). Amaniu-les amb un raig d'oli i poseu-les a coure al forn a 180º, durant 20 minuts.