Conill amb cargols

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Coia Llauradó (Interiorista de Reus)
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Cuines de casa

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 kg de cargols (precuits)
  • farigola
  • fulles de llorer
  • 1 conill petit
  • 1 ceba
  • 1 got petit de conyac
  • 1 all
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva
  • Per a la picada:
  • 1 all cru
  • julivert
  • 3 alls escalivats
  • 1 tomàquet escalivat
  • 100 g d'ametlles torrades
  • 100 g d'avellanes torrades
  • 1 pebrot de romesco
  • 1 llesca de pa fregida

PREPARACIÓ

Per fer els cargols, poseu els cargols en una bossa de reixeta i deixeu-los 2 dies sense alimentar. Passats els dos dies, poseu els cargols en remull durant dues hores, renteu-los, poseu-los en una olla amb aigua freda, deixeu que arrenqui el bull i deixeu-los bullir durant 10 minuts. Seguidament, retireu-los de l'olla, torneu-los a rentar, torneu-los a posar a l'olla amb aigua neta, sal, llorer i farigola i deixeu-los bullir durant una hora i mitja. Passat aquest temps, escorreu-los i reserveu-los.

A continuació, poseu el pebrot de romesco en remull, perquè s'hidrati

Tot seguit, en una cassola amb oli, enrossiu el conill, prèviament trossejat i salpebrat. Mentrestant, talleu la ceba a làmines, afegiu-la a la cassola del conill, juntament amb l'all picat i deixeu que agafin color. Després, tireu-li el conyac, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure.

Per fer la picada, poseu l'all cru en un morter i piqueu-lo. Seguidament, poseu-hi les ametlles, les avellanes, el julivert, el tomàquet escalivat, prèviament pelat, els alls escalivats i la polpa del pebrot de romesco hidratat i piqueu-ho tot. Per últim, afegiu-hi el pa fregit i torneu-ho a picar.

Quan l'alcohol de la cassola s'hagi evaporat, poseu-hi la picada, remeneu-la bé i deixeu-ho coure i amarar tot una mica. Finalment, afegiu-hi una mica d'aigua i els cargols, remeneu-ho bé i deixeu-ho coure durant 15 minuts.

I ja per acabar, ja podeu emplatar el conill amb cargols.
Anar al contingut