Confitat de bacallà amb maduixots, tirabecs i olives mortes

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xavier Fabra
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: QuintaForca, Nulles (Alt Camp)
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els maduixots són una fruita rica en vitamina C però amb un contingut baix en sucre, per tant, esdevenen adequats per a persones que volen controlar el pes.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 talls de morro de bacallà dessalat de 200 g
  • 450 g de maduixots
  • 300 ml d'oli d'oliva
  • 200 g d'olives mortes
  • 8 grans d'all
  • tirabecs
  • 1 branqueta de farigola
  • 1 pela de llimona
  • 1 pela de taronja
  • 1 fulla de llorer
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un cassó l'oli, els maduixots, la pell de llimona, els alls,
el llorer i la farigola i deixeu-ho infusionar durant un parell de minuts a foc ben suau.

Seguidament, per fer la salsa de maduixots, retireu els maduixots del cassó i tritureu-los amb la Thermomix.

A continuació, poseu el bacallà al cassó de l'oli infusionat i deixeu-lo confitar durant uns 10 o 12 minuts a foc molt suau.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli salteu els tirabecs tallats a la juliana durant un parell de minuts.

Tot seguit, en una altra paella amb una mica d'oli salteu les olives mortes, la pell de llimona i la pell de taronja amb una mica de sal durant un parell de minuts més.

I ja per acabar, emplateu el bacallà, poseu-hi la salsa de maduixots per sobre i guarniu el plat amb els tirabecs, les olives i les pells de taronja i llimona.
Anar al contingut