Confit d'ànec amb salsa de cireres
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gerard Solís
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat
INGREDIENTS
- 4 cuixes d'ànec
- 1 kg de greix d'ànec
- 1 kg de sal grossa
- 1/2 kg de cireres
- 1 got de vi ranci
- 1 tassa de suc de rostit
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu la cuixa d'ànec, poseu-la en una safata, cobriu-la amb la sal grossa i poseu-la a macerar a la nevera durant 24 hores.
A continuació, traieu-ne la sal, poseu-la en una altra safata, cobriu-la amb el greix d'ànec i deixeu-la coure al forn durant dues hores a 100 graus.
Tot seguit, traieu-la de la safata, escorreu el greix i poseu-la a gratinar al forn en una altra safata fins que la pell quedi ben daurada.
Per fer la salsa de cireres, poseu les cireres senceres en una paella sense oli i deixeu-les coure un parell de minuts. Després, afegiu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir.
Seguidament, poseu-hi el suc del rostit i deixeu-ho coure tot junt durant una estona a foc suau.
I ja per acabar, emplateu la cuixa d'ànec, poseu-hi unes quantes cireres al voltant i salseu-ho tot amb la salsa de cireres.
A continuació, traieu-ne la sal, poseu-la en una altra safata, cobriu-la amb el greix d'ànec i deixeu-la coure al forn durant dues hores a 100 graus.
Tot seguit, traieu-la de la safata, escorreu el greix i poseu-la a gratinar al forn en una altra safata fins que la pell quedi ben daurada.
Per fer la salsa de cireres, poseu les cireres senceres en una paella sense oli i deixeu-les coure un parell de minuts. Després, afegiu-hi el vi ranci i deixeu-ho reduir.
Seguidament, poseu-hi el suc del rostit i deixeu-ho coure tot junt durant una estona a foc suau.
I ja per acabar, emplateu la cuixa d'ànec, poseu-hi unes quantes cireres al voltant i salseu-ho tot amb la salsa de cireres.