Compota de mango amb iogurt especiat
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Espai Sucre
INGREDIENTS
- Per a la compota de mango:
- 1/2 kg de mango madur
- 20 g de sucre
- 20 g de mantega Per al iogurt especiat:
- 3 iogurts naturals
- un polsim de canyella
- un polsim de clau
- un polsim de pebre negre
- un polsim de pebre rosa Per a la salsa de caramel:
- 250 g de sucre
- 250 g de nata líquida
- aigua
- suc de llimona
PREPARACIÓ
Per començar, poseu el mango tallat a daus juntament amb la mantega i el sucre en un cassó i deixeu-ho 20 minuts a foc mitjà.
De tant en tant vigileu-ho perquè no se us cremi. Mentrestant barregeu el iogurt amb les espècies (s'ha de posar molt poca quantitat de cada) i reserveu-ho a la nevera. Per a fer el caramel, poseu en un altre cassó el sucre, l'aigua i unes gotes de llimona, i quan comenci a agafar un color fosc, afegiu-hi la nata líquida calenta. Per a muntar el plat, poseu la compota al fons de la copa, al damunt el caramel i després el iogurt especiat. Us quedaran els tres colors i gustos separats.
De tant en tant vigileu-ho perquè no se us cremi. Mentrestant barregeu el iogurt amb les espècies (s'ha de posar molt poca quantitat de cada) i reserveu-ho a la nevera. Per a fer el caramel, poseu en un altre cassó el sucre, l'aigua i unes gotes de llimona, i quan comenci a agafar un color fosc, afegiu-hi la nata líquida calenta. Per a muntar el plat, poseu la compota al fons de la copa, al damunt el caramel i després el iogurt especiat. Us quedaran els tres colors i gustos separats.