Colomins escabetxats

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Pere Arpa
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Ca l'Arpa, Banyoles

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 colomins
  • un manat de pastanagues
  • 8 escalunyes
  • 4 cebes tendres
  • 4 porros tendres
  • unes fulles de sàlvia
  • romaní
  • oli d'oliva
  • vinagre de poma
  • brou vegetal
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Per començar, netegeu les verdures i talleu els colomins, separant-ne pit i cuixes.

Per fer l'escabetx, talleu les verdures a làmines i ofegueu-les en un cassó fondo amb oli fins que sigui toves, però sense que agafin color. Després, afegiu-hi el brou vegetal, una mica més d'oli, el vinagre de poma, el romaní i les fulles de sàlvia i deixeu-ho coure una estona. Quan ja estigui cuit, retireu el cassó del foc i reserveu-ho tapat, en calent.

A continuació, salpebreu les cuixes i els pits de colomí i salteu-los en una paella amb oli calent fins que quedin cuits. Tot seguit, afegiu-los al cassó de l'escabetx i deixeu-ho refredar.

Finalment, guardeu l'escabetx en un pot de vidre, o en un recipient de plàstic i deixeu-lo reposar 24 hores a la nevera.

I ja per acabar, poseu una llesca de pa torrat al centre del plat i cobriu-la amb l'escabetx intercalant el colomí i les verdures.
Anar al contingut