Colomí amb guarniment de Nadal
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Manel Jiménez
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Kresala, Barcelona
INGREDIENTS
- 4 colomins
- oli d'oliva verge extra
- 1 branqueta de farigola
- 50 g de cebetes
- 30 g de panses
- 30 g de pinyons
- 30 g d'orellanes d'albercoc
- 100 g de ceba picada
- 100 g de pastanaga picada
- 50 g de porro picat
- 1 gra d'all
- 1 copa de vi ranci
- sal i pebre
- 2 nous de mantega
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu les cuixes de colomí i deixeu-les reposar a temperatura ambient durant mitja hora.
Després, confiteu-les en un cassó amb oli abundant, un gra d'all i una braqueta de farigola.
Per fer el brou, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu les carcasses dels colomins, la ceba, la pastanaga i el porro, i quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi ranci i flamegeu-ho. Seguidament, cobriu-ho amb aigua, deixeu-ho coure durant una hora a foc suau, coleu-ho i reserveu-ho.
A continuació, en una paella amb una mica de mantega, salteu les cebetes a foc molt suau fins que estiguin ben daurades.
Per fer la salsa, en una paella amb una mica d'oli salteu les panses, els pinyons i les orellanes. Quan estiguin daurades, afegiu-hi el brou i deixeu-ho reduir.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els pits de colomí, ja salpebrats, i les cuixes confitades. Quan les cuixes estiguin daurades, retireu-les i reserveu-les. Finalment, poseu els pits en una safata i deixeu-los coure al forn durant 4 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu els pits i les cuixes de colomí, poseu-hi les cebetes al voltant i salseu-ho tot per sobre.
Després, confiteu-les en un cassó amb oli abundant, un gra d'all i una braqueta de farigola.
Per fer el brou, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu les carcasses dels colomins, la ceba, la pastanaga i el porro, i quan estigui tot dauradet, afegiu-hi el vi ranci i flamegeu-ho. Seguidament, cobriu-ho amb aigua, deixeu-ho coure durant una hora a foc suau, coleu-ho i reserveu-ho.
A continuació, en una paella amb una mica de mantega, salteu les cebetes a foc molt suau fins que estiguin ben daurades.
Per fer la salsa, en una paella amb una mica d'oli salteu les panses, els pinyons i les orellanes. Quan estiguin daurades, afegiu-hi el brou i deixeu-ho reduir.
Tot seguit, en una paella amb una mica d'oli salteu els pits de colomí, ja salpebrats, i les cuixes confitades. Quan les cuixes estiguin daurades, retireu-les i reserveu-les. Finalment, poseu els pits en una safata i deixeu-los coure al forn durant 4 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu els pits i les cuixes de colomí, poseu-hi les cebetes al voltant i salseu-ho tot per sobre.