Coll de dama
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Montse Estruch
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Cingle, Vacarisses
INGREDIENTS
- 1 l de nata
- 75 g de sucre
- 2 làmines de pasta fil·lo
- 50 g de mantega pomada
- 50 g de clara d'ou
- sucre roig de canya
- 16 figues de coll de dama
- Per fer la salsa:
- 200 cc de vi dolç (tipus Garnatxa, Banyuls, Porto, vi dolç, etc.)
- 1 canó de canyella
- 1 pela de llimona
- 1 canó de vainilla
- grans de pebre negre
PREPARACIÓ
Poseu en una paella el canó de canyella, la pell de llimona, el canó de vainilla, el pebre en gra i el Garnatxa.
Deixeu-ho reduir fins a aconseguir una textura de xarop.
Per fer les galetes, poseu la pasta fil·lo tallada en quadrats sobre un silkpad i pinteu-la amb una barreja de mantega fosa i clara d'ou. Poseu quadrat sobre quadrat i pinteu-los. Poseu una mica de sucre a sobre de cada galeta. Deixeu-les coure al forn a 180 graus durant 5 minuts.
Per fer el gelat, munteu la nata amb el sucre i aboqueu-hi les figues pelades i tallades en daus. Remeneu-ho i poseu-ho en un motlle. Deixeu-ho reposar al congelador durant 24 hores.
I ja per acabar, poseu un tall de gelat entre dues galetes i emplateu-ho. Guarniu el plat amb la reducció colada.
Deixeu-ho reduir fins a aconseguir una textura de xarop.
Per fer les galetes, poseu la pasta fil·lo tallada en quadrats sobre un silkpad i pinteu-la amb una barreja de mantega fosa i clara d'ou. Poseu quadrat sobre quadrat i pinteu-los. Poseu una mica de sucre a sobre de cada galeta. Deixeu-les coure al forn a 180 graus durant 5 minuts.
Per fer el gelat, munteu la nata amb el sucre i aboqueu-hi les figues pelades i tallades en daus. Remeneu-ho i poseu-ho en un motlle. Deixeu-ho reposar al congelador durant 24 hores.
I ja per acabar, poseu un tall de gelat entre dues galetes i emplateu-ho. Guarniu el plat amb la reducció colada.