Còctel de gambes amb contrast
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Xavier Lores
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: La cuina de Can Simón, Tossa de Mar
INGREDIENTS
- 12 gambes mitjanes
- aigua mineral
- sal, pebre, fulla de llorer
- 10 ginebrons
- gelatina en pols
- enciam
- 1 taronja
- 1/2 pinya
- fruita seca variada
- oli d'oliva
- Per a la maionesa:
- oli neutre
- ou pasteuritzat
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un cassó l'aigua mineral, la sal, el pebre i la fulla de llorer i deixeu-ho coure una estona.
Seguidament, en aquest cassó, escaldeu les cues de gamba, ja pelades, durant uns segons. Després, retireu les gambes, reserveu-les, coleu el brou i poseu-lo a coure al foc amb la gelatina en pols fins que quedi ben desfeta.
A continuació, poseu les cues de gamba als forats d'una glaçonera, ompliu els forats amb el brou amb gelatina calent i deixeu-ho refredar a la nevera. Quan la gelatina estigui ben freda, traieu-ho de la nevera i desemmotlleu-ho.
Per fer la maionesa, poseu en un cassó l'oli neutre amb els caps de les gambes i deixeu-ho confitar a foc suau durant 10 minuts. Tot seguit, tritureu-ho a la Thermomix amb l'oli pasteuritzat fins que quedi una salsa ben fina.
Per fer l'oli de fruita seca, piqueu amb un ganivet la fruita seca i barregeu-la en un bol amb l'oli d'oliva.
I ja per acabar, emplateu una mica de maionesa al fons del plat i poseu-hi les gambes amb gelatina a sobre. Seguidament, al costat, poseu-hi l'enciam, amaniu-lo amb l'oli de fruita seca i guarniu el plat amb uns dauets de pinya i de taronja.
Seguidament, en aquest cassó, escaldeu les cues de gamba, ja pelades, durant uns segons. Després, retireu les gambes, reserveu-les, coleu el brou i poseu-lo a coure al foc amb la gelatina en pols fins que quedi ben desfeta.
A continuació, poseu les cues de gamba als forats d'una glaçonera, ompliu els forats amb el brou amb gelatina calent i deixeu-ho refredar a la nevera. Quan la gelatina estigui ben freda, traieu-ho de la nevera i desemmotlleu-ho.
Per fer la maionesa, poseu en un cassó l'oli neutre amb els caps de les gambes i deixeu-ho confitar a foc suau durant 10 minuts. Tot seguit, tritureu-ho a la Thermomix amb l'oli pasteuritzat fins que quedi una salsa ben fina.
Per fer l'oli de fruita seca, piqueu amb un ganivet la fruita seca i barregeu-la en un bol amb l'oli d'oliva.
I ja per acabar, emplateu una mica de maionesa al fons del plat i poseu-hi les gambes amb gelatina a sobre. Seguidament, al costat, poseu-hi l'enciam, amaniu-lo amb l'oli de fruita seca i guarniu el plat amb uns dauets de pinya i de taronja.