Coca de sardines

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: David Reartes
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Can Pineda, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta coca és molt saludable per al sistema cardiovascular pel seu contingut en àcids grassos monoinsaturats i omega-3.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 sardines fresques
  • 1 paquet de pasta de full
  • 1/2 kg de sal grossa
  • 4 tomàquets
  • olives d'Aragó
  • 6 escalunyes
  • farigola
  • romaní
  • cibulet
  • oli d'oliva
  • -pebre de Sichuan

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les sardines en una safata, cobriu-les amb la sal grossa i deixeu-les marinar durant 24 hores. Després, netegeu-les, talleu-les a filets i reserveu-les.

A continuació, peleu el tomàquet, talleu-lo a quarts, traieu-ne la polpa, poseu-lo en una paella amb oli abundant, juntament amb la farigola, el romaní i el pebre i deixeu-ho confitar a foc suau.

Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta, retireu-la del foc, poseu-la en un bol juntament amb les olives, que haureu picat, remeneu-ho bé i reserveu-ho.

Tot seguit, poseu la pasta de full en una safata, poseu-hi un pes a sobre i deixeu-la coure al forn durant 12 minuts a 180 graus.

I ja per acabar, emplateu la pasta de full, cobriu-la amb la barreja d'escalunya i olives, poseu-hi el tomàquet confitat a sobre i els filets de sardina i guarniu el plat amb una mica de cibulet picat.
Anar al contingut