Coca de sardines
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: David Reartes
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Can Pineda, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Aquesta coca és molt saludable per al sistema cardiovascular pel seu contingut en àcids grassos monoinsaturats i omega-3.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 8 sardines fresques
- 1 paquet de pasta de full
- 1/2 kg de sal grossa
- 4 tomàquets
- olives d'Aragó
- 6 escalunyes
- farigola
- romaní
- cibulet
- oli d'oliva
- -pebre de Sichuan
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les sardines en una safata, cobriu-les amb la sal grossa i deixeu-les marinar durant 24 hores. Després, netegeu-les, talleu-les a filets i reserveu-les.
A continuació, peleu el tomàquet, talleu-lo a quarts, traieu-ne la polpa, poseu-lo en una paella amb oli abundant, juntament amb la farigola, el romaní i el pebre i deixeu-ho confitar a foc suau.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta, retireu-la del foc, poseu-la en un bol juntament amb les olives, que haureu picat, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
Tot seguit, poseu la pasta de full en una safata, poseu-hi un pes a sobre i deixeu-la coure al forn durant 12 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu la pasta de full, cobriu-la amb la barreja d'escalunya i olives, poseu-hi el tomàquet confitat a sobre i els filets de sardina i guarniu el plat amb una mica de cibulet picat.
A continuació, peleu el tomàquet, talleu-lo a quarts, traieu-ne la polpa, poseu-lo en una paella amb oli abundant, juntament amb la farigola, el romaní i el pebre i deixeu-ho confitar a foc suau.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu l'escalunya tallada a la juliana. Quan estigui dauradeta, retireu-la del foc, poseu-la en un bol juntament amb les olives, que haureu picat, remeneu-ho bé i reserveu-ho.
Tot seguit, poseu la pasta de full en una safata, poseu-hi un pes a sobre i deixeu-la coure al forn durant 12 minuts a 180 graus.
I ja per acabar, emplateu la pasta de full, cobriu-la amb la barreja d'escalunya i olives, poseu-hi el tomàquet confitat a sobre i els filets de sardina i guarniu el plat amb una mica de cibulet picat.