Coca de recapte
- Programa: La cuina de l'Isma
- Cuina: Isma Prados
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- Massa de focaccia
- 400 g farina 00
- 14 g sal
- 75 ml vi blanc
- 100 ml oli d'oliva
- 35 g llevat fresc de forner
- 200 ml aigua
- Coca de recapte
- (per compartir)
- Per al farciment:
- espàrrecs verds
- tomàquet d'amanir
- olives mortes
- farigola
- anxoves marinades amb oli
PREPARACIÓ
1. Començarem preparant la massa: posem la sal dins el bol on tenim la farina i ho barregem amb la mà.
2. Afegim el llevat en el got on tenim l'aigua tèbia, per activar-lo. Ho anem barrejant perquè es dissolgui.
3. Col·loquem la farina que hem barrejat amb la sal al recipient del robot, que és un bol més gros i metàl·lic. Hi afegim el vi blanc.
4. Anem afegint a poc a poc a aquesta preparació el llevat que hem dissolt en aigua tèbia. Al mateix temps que ho anem removent una mica amb una espàtula.
5. Ara, hi anirem incorporant a poquet a poquet l'oli i a la vegada ho anem remenant tot.
6. Col·loquem la massa dins el robot, perquè la vagi removent i l'acabi de fer. Com a resultat ens haurà de quedar una massa molt flexible, que pujarà amb una gran facilitat.
7. Un cop tinguem la massa, la deixarem reposar durant mitja hora, a una temperatura d'entre 28 i 30ºC perquè fermenti.
8. Posem una mica de farina a la superfície on treballarem la massa. Una mica de farina al corró i comencem a estirar-la, fent una forma rectangular.
9. Posem una mica de farina en una safata per anar al forn. Col·loquem en aquesta safata la massa que hem estès.
10. Posem a sobre d'aquesta massa els espàrrecs i una mica de farigola. Hi posem també els tomàquets tallats a rodanxes, les olives negres i les anxoves. Ho pintem tot plegat amb una mica de l'oli de les anxoves amb l'ajuda d'un pinzell.
11. Ja podem ficar la safata al forn, a 185º C, durant 25- 30 minuts, i ja tindrem la nostra coca de recapte!
2. Afegim el llevat en el got on tenim l'aigua tèbia, per activar-lo. Ho anem barrejant perquè es dissolgui.
3. Col·loquem la farina que hem barrejat amb la sal al recipient del robot, que és un bol més gros i metàl·lic. Hi afegim el vi blanc.
4. Anem afegint a poc a poc a aquesta preparació el llevat que hem dissolt en aigua tèbia. Al mateix temps que ho anem removent una mica amb una espàtula.
5. Ara, hi anirem incorporant a poquet a poquet l'oli i a la vegada ho anem remenant tot.
6. Col·loquem la massa dins el robot, perquè la vagi removent i l'acabi de fer. Com a resultat ens haurà de quedar una massa molt flexible, que pujarà amb una gran facilitat.
7. Un cop tinguem la massa, la deixarem reposar durant mitja hora, a una temperatura d'entre 28 i 30ºC perquè fermenti.
8. Posem una mica de farina a la superfície on treballarem la massa. Una mica de farina al corró i comencem a estirar-la, fent una forma rectangular.
9. Posem una mica de farina en una safata per anar al forn. Col·loquem en aquesta safata la massa que hem estès.
10. Posem a sobre d'aquesta massa els espàrrecs i una mica de farigola. Hi posem també els tomàquets tallats a rodanxes, les olives negres i les anxoves. Ho pintem tot plegat amb una mica de l'oli de les anxoves amb l'ajuda d'un pinzell.
11. Ja podem ficar la safata al forn, a 185º C, durant 25- 30 minuts, i ja tindrem la nostra coca de recapte!