Coca de pernil rostit

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Alain Guiard
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Hamburgueseria Santa Burg, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    La carn de porc és rica en seleni, mineral que contribueix en la salut dels sistema immunitari.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 500 g d'espatlla de porc
  • 500 g de ceba de Figueres
  • 5 grans d'all
  • 1 branca de farigola
  • 1 branca de romaní
  • 150 ml d'oli d'oliva suau
  • 100 g de formatge “cheddar”
  • 1/2 escarola
  • 15 fulles de ruca
  • 2 dl de vi blanc
  • 4 pans de coca
  • sal i oli
  • pebre negre
  • 30 ml de vinagreta
  • Per fer la vinagreta:
  • 1/3 de vinagre balsàmic
  • 3/3 d'oli d'oliva verge extra

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu l'espatlla de porc, escalfeu oli en una cassola i enrossiu-la bé.

Mentrestant, aprofiteu per escalfar el forn, on es courà l'espatlla.

A continuació, incorporeu a la cassola les cebes tallades a juliana, els alls, amb pell i aixafats, i la farigola i el romaní. Un cop tot ben daurat, tireu-hi el vi blanc, poseu-ho al forn preescalfat per acabar-ho de rostir i aneu-ho ruixant amb els sucs. Després, tapeu-ho amb paper d'alumini i deixeu-ho coure a 160º, fins que la cocció estigui a punt, uns 35 minuts aproximadament.

Tot seguit, acabeu la ceba del rostit en un cassó al foc, sense els alls. Si cal, afegiu-hi aigua per recollir els sucs caramel·litzats que hi ha a la cassola, coeu-ho uns dos minuts i reserveu-ho.

Mentrestant, amaniu l'escarola i la ruca amb la vinagreta, talleu el pa per la meitat en sentit horitzontal i torreu-lo fins que quedi ben cruixent.

Finalment, en un cassó al foc, deixeu que es fongui el formatge i talleu l'espatlla ben fina amb el ganivet, com si fos pernil.

I ja per acabar, disposeu l'espatlla per sobre de la base del pa juntament amb la ceba caramel·litzada i el formatge fos, salpebreu-ho i poseu-hi per sobre l'amanida acabada amb la vinagreta.
Anar al contingut