Coca de pernil rostit
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Alain Guiard
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Hamburgueseria Santa Burg, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
La carn de porc és rica en seleni, mineral que contribueix en la salut dels sistema immunitari.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 500 g d'espatlla de porc
- 500 g de ceba de Figueres
- 5 grans d'all
- 1 branca de farigola
- 1 branca de romaní
- 150 ml d'oli d'oliva suau
- 100 g de formatge cheddar
- 1/2 escarola
- 15 fulles de ruca
- 2 dl de vi blanc
- 4 pans de coca
- sal i oli
- pebre negre
- 30 ml de vinagreta
- Per fer la vinagreta:
- 1/3 de vinagre balsàmic
- 3/3 d'oli d'oliva verge extra
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu l'espatlla de porc, escalfeu oli en una cassola i enrossiu-la bé.
Mentrestant, aprofiteu per escalfar el forn, on es courà l'espatlla.
A continuació, incorporeu a la cassola les cebes tallades a juliana, els alls, amb pell i aixafats, i la farigola i el romaní. Un cop tot ben daurat, tireu-hi el vi blanc, poseu-ho al forn preescalfat per acabar-ho de rostir i aneu-ho ruixant amb els sucs. Després, tapeu-ho amb paper d'alumini i deixeu-ho coure a 160º, fins que la cocció estigui a punt, uns 35 minuts aproximadament.
Tot seguit, acabeu la ceba del rostit en un cassó al foc, sense els alls. Si cal, afegiu-hi aigua per recollir els sucs caramel·litzats que hi ha a la cassola, coeu-ho uns dos minuts i reserveu-ho.
Mentrestant, amaniu l'escarola i la ruca amb la vinagreta, talleu el pa per la meitat en sentit horitzontal i torreu-lo fins que quedi ben cruixent.
Finalment, en un cassó al foc, deixeu que es fongui el formatge i talleu l'espatlla ben fina amb el ganivet, com si fos pernil.
I ja per acabar, disposeu l'espatlla per sobre de la base del pa juntament amb la ceba caramel·litzada i el formatge fos, salpebreu-ho i poseu-hi per sobre l'amanida acabada amb la vinagreta.
Mentrestant, aprofiteu per escalfar el forn, on es courà l'espatlla.
A continuació, incorporeu a la cassola les cebes tallades a juliana, els alls, amb pell i aixafats, i la farigola i el romaní. Un cop tot ben daurat, tireu-hi el vi blanc, poseu-ho al forn preescalfat per acabar-ho de rostir i aneu-ho ruixant amb els sucs. Després, tapeu-ho amb paper d'alumini i deixeu-ho coure a 160º, fins que la cocció estigui a punt, uns 35 minuts aproximadament.
Tot seguit, acabeu la ceba del rostit en un cassó al foc, sense els alls. Si cal, afegiu-hi aigua per recollir els sucs caramel·litzats que hi ha a la cassola, coeu-ho uns dos minuts i reserveu-ho.
Mentrestant, amaniu l'escarola i la ruca amb la vinagreta, talleu el pa per la meitat en sentit horitzontal i torreu-lo fins que quedi ben cruixent.
Finalment, en un cassó al foc, deixeu que es fongui el formatge i talleu l'espatlla ben fina amb el ganivet, com si fos pernil.
I ja per acabar, disposeu l'espatlla per sobre de la base del pa juntament amb la ceba caramel·litzada i el formatge fos, salpebreu-ho i poseu-hi per sobre l'amanida acabada amb la vinagreta.