Coca de pa amb escalivada i sardines
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Quim Marquès
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Suquet de l'Almirall, Barcelona
INGREDIENTS
- 200 g de massa de pa
- 12 filets de sardina
- 1 gra d'all
- llorer
- pebre en gra
- sal gruixuda
- julivert
- oli Per a l'escalivada:
- 2 pebrots vermells
- 2 tomàquets
- 1 ceba
- 1 albergínia
PREPARACIÓ
Per començar, poseu les sardines en un bol i afegiu-hi sal, llorer, pebre en gra, una dent d'all tallada en dos trossos, julivert i oli.
Poseu-ho a la nevera i deixeu-ho marinar un dia. Per fer l'escalivada poseu els pebrots, la ceba, l'albergínia i els tomàquets en una plata i afegiu-hi oli. Després poseu-ho al forn a 150 graus durant 20 o 30 minuts, però deixeu-hi la ceba 30 minuts més. Mentrestant, poseu farina sobre una taula i estireu-hi al damunt la massa de pa ajudant-vos d'un rodet. Llavors poseu-la en una safata i punxeu-la amb una forquilla. Tot seguit, poseu la safata al forn a 160 graus durant 8 minuts. Quan retireu la safata del forn, deixeu refredar la coca de pa. Després poseu-hi l'escalivada al damunt. Incorporeu-hi també les sardines i una mica d'oli de la mateixa maceració. Torneu a posar la safata al forn durant dos minuts. Finalment, talleu la coca per la meitat, poseu-la en un plat i afegiu-hi una mica d'oli.
Poseu-ho a la nevera i deixeu-ho marinar un dia. Per fer l'escalivada poseu els pebrots, la ceba, l'albergínia i els tomàquets en una plata i afegiu-hi oli. Després poseu-ho al forn a 150 graus durant 20 o 30 minuts, però deixeu-hi la ceba 30 minuts més. Mentrestant, poseu farina sobre una taula i estireu-hi al damunt la massa de pa ajudant-vos d'un rodet. Llavors poseu-la en una safata i punxeu-la amb una forquilla. Tot seguit, poseu la safata al forn a 160 graus durant 8 minuts. Quan retireu la safata del forn, deixeu refredar la coca de pa. Després poseu-hi l'escalivada al damunt. Incorporeu-hi també les sardines i una mica d'oli de la mateixa maceració. Torneu a posar la safata al forn durant dos minuts. Finalment, talleu la coca per la meitat, poseu-la en un plat i afegiu-hi una mica d'oli.