Coca de iogurt

Puntuació:

3,14 / 5

Categoria:
postres
Aliment principal:
ous
Dificultat:
mitjana
Temps d’elaboració:

Puntua (470 vots)

Ingredients

  • 1 iogurt o mousse natural (de llimona, o xocolata si voleu un gust més intens)
  • 1/2 mida del pot de iogurt d'oli de girasol
  • 2 mides del pot de iogurt de sucre
  • mantega
  • 2 ous
  • llet
  • sucre llustre (o xocolata fondant per a cobertura)
  • 1 sobre de llevat
  • opcional: fruits secs
  • 1 i 1/2 mides del pot de iogurt de farina de blat
  • 1 i 1/2 mides del pot de iogurt de farina de blat de móro (Maicena)

Elaboració

Recomanació:

Sabors que voleu intensificar: la coca de iogurt és deliciosa de per si, però si voleu que un sabor sigui el predominant...

1-Llimona: de base utilitza un iogurt o mousse de llimona i afegeix-hi el doble de pela de llimona ratllada

2-Anís: posa-hi matafaluga en gra ( 2 cullerades de postre) i dues cullerades d'anís líquid.

3-Xocolata: afegeix 2 cullerades de colacao o xocolata en pols a la barreja i/o trossets de xocolata?

4-Canyella? M'agrada posar-hi un polsim de canyella a la massa i un altre de canyella i sucre abans de servir-la quan ja està ben freda

5-Poma? Poma i trossets de xocolata? taronja amb xocolata? canyella i taronja? Hi ha tantes variants com se us passin pel cap...d'ingredients per posar dins la massa:)



Elaboració de la coca base: 15 minuts de preparació+ 15 -20 min. de cocció (i 15 minuts de recollir la cuina que es fan servir mols estris!) Dificultat: mitjana



Pas a pas:

0-Engeguem el foc i el posem a 170ª perquè es vagi escalfant



1-Separem les clares del rovells. En un bol muntem les clares apunt de neu. Un cop enllestit ho deixem retirat



2- Tamisar vol dir fer passar per un colador per airejar un producte i a més, retirar impureses que hi pugui haver. El que farem és en un bol gros, anar tamissant farina i maicena. Un cop enllestit ho retirem.



3- Ratllem la llimona (al punt, que no sigui verda!) i la deixem en un plat.



4- Mentre agafem un pot que ens vagi bé per després posar-hi la batedora, i hi afegim el iogurt, oli i el sucre i barregem bé amb l'espàtula o cullera de fusta.



5- Hi afeim els rovells d'ou, la llimona i el llevat.



6. Tot seguit, a poc a poc, i anat remenant de tant en tant, hi afegim la farina i maizena tamisades. Quan veiem que ens costat remenar, hi posem una cullerada de la clara muntada a punt de neu; i així anem combinat...un xic de farina, un xic de clares muntades, fins que ho haguem afegit tot.



7- Ho remenem tot bé i ara és el moment de posar-hi els ingredients extra: xocolata, melmelada, fruita, canyella el que ens vingui de gust...I si volem la coca més lleura així mateix ja la tenim apunt.



8- Preparem la safata per anar al forn.

a) Si és de silicona podem posar -hi la massa directament

b) Si és metàl.lica podem posa-hi paper d'alumini a tot el fons i parets i en aquest cas, untar-lo amb mantega o simplement i podem posar un paper especial de reposteria, en aquest cas se mantega.



9- Si volem posar-hi fruits secs, en podem poar alguns al forn del recipient. Tot seguit aboquem la massa. Per evitar que es formin bombolles a dins (espais sense massa) donem uns copets suaus amb el recipient sobre el marbre: així ens assegurem que tota la coca es courà igual i tindrà la mateixa textura.

Si volem posar-hi fruits secs a sobre, ara és el moment.



10- Posem el recipiem a mitja alçada a 170º uns 10 minuts vigilant que pugi de volum (si cal 15min). Un cop ja ha "pujat" abaixem el forn fins a 120º i li deixem 15-20 minuts més. Abans de treure la coca del forn mirem amb un ganivet o un escuradents llarg si està cuita (punxeu a la part central, al fons).



11- Un cop treiem la coca, hi podem posar 3 o 4 cullerades de llet, i així quedarà més tova.



12- Si volem fer una cobertura de xocolata o posar-hi sucre llustre cal que esperem a què es refredi!

Fotos de la recepta (1)

Comentaris (3)

  • 06/07/2012 21:35:20 Marca com a ofensiu

    Jo aquesta recepta la conec amb el nom de: "Coca de l'àvia". Normalment quan la faig, introdueixo diferents tipus de sabors: l'anís, la ratlladura de llimona i el sucre de vainilla. Però m'ha agradat la idea d'intensificar els gustos i de combinar-los en una mateixa coca!

  • merci Filomena, tens raó! Sempre faig la recepta de memòria i en escriure-la em vaig equivocar. Corregit!

  • 09/01/2012 18:29:58 Marca com a ofensiu

    A la recepta de coca de iogurt crec que l'ingredient de 1 i 1/2 mides del pot de iogurt, de LLEVAT (maicena) hi ha un error. Ha de dir 1 i 1/2 mides del pot de iogurt de farina de blat de moro (maicena).