Coca de conserves
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Rovira
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sagàs, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Les sardines en llauna són una bona font d'àcid grassos omega 3.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 talls de 80 g de pa de coca
- 8 filets de sardina filetejada i fumada
- 2 tomàquets de penjar
- fulles de ruca
- fulles de canonges
- fulles de bleda vermella
- tomàquet assecat (quantitat al gust)
- carxofes en conserva (al gust)
- bitxos en vinagre (al gust)
- llimona dolça confitada (al gust)
- Per a les cebes confitades:
- 16 cebetes de platillo
- 1 cullerada de vi negre
- 1 nou de mantega
- oli d'oliva verge extra d'arbequina
- vinagre de Xerès
- sal
- sucre
PREPARACIÓ
Per començar, en una paella amb la mantega fosa salteu les cebetes pelades durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi el sucre, remeneu-ho bé i deixeu que es desfaci. Finalment, poseu-hi el vinagre i el vi negre i deixeu-ho caramel·litzar durant uns 5 minuts.
Mentrestant, obriu els talls de pa de coca per la meitat i torreu-los al forn o sobre una planxa.
A continuació, poseu en un bol les fulles de ruca, de canonges i de bleda, amaniu-les amb oli i sal i remeneu-ho bé.
Tot seguit, cobriu la base del pa amb l'amanida, poseu-hi a sobre els filets de sardina, els tomàquets assecats, les carxofes, els bitxos en vinagre, la llimona confitada i les cebetes i tapeu-ho amb l'altra part del pa ja sucada amb tomàquet i amanida amb oli i sal.
Mentrestant, obriu els talls de pa de coca per la meitat i torreu-los al forn o sobre una planxa.
A continuació, poseu en un bol les fulles de ruca, de canonges i de bleda, amaniu-les amb oli i sal i remeneu-ho bé.
Tot seguit, cobriu la base del pa amb l'amanida, poseu-hi a sobre els filets de sardina, els tomàquets assecats, les carxofes, els bitxos en vinagre, la llimona confitada i les cebetes i tapeu-ho amb l'altra part del pa ja sucada amb tomàquet i amanida amb oli i sal.