Coca de conserves

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Rovira
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sagàs, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les sardines en llauna són una bona font d'àcid grassos omega 3.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 talls de 80 g de pa de coca
  • 8 filets de sardina filetejada i fumada
  • 2 tomàquets de penjar
  • fulles de ruca
  • fulles de canonges
  • fulles de bleda vermella
  • tomàquet assecat (quantitat al gust)
  • carxofes en conserva (al gust)
  • bitxos en vinagre (al gust)
  • llimona dolça confitada (al gust)
  • Per a les cebes confitades:
  • 16 cebetes de platillo
  • 1 cullerada de vi negre
  • 1 nou de mantega
  • oli d'oliva verge extra d'arbequina
  • vinagre de Xerès
  • sal
  • sucre

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb la mantega fosa salteu les cebetes pelades durant un parell de minuts. Seguidament, afegiu-hi el sucre, remeneu-ho bé i deixeu que es desfaci. Finalment, poseu-hi el vinagre i el vi negre i deixeu-ho caramel·litzar durant uns 5 minuts.

Mentrestant, obriu els talls de pa de coca per la meitat i torreu-los al forn o sobre una planxa.

A continuació, poseu en un bol les fulles de ruca, de canonges i de bleda, amaniu-les amb oli i sal i remeneu-ho bé.

Tot seguit, cobriu la base del pa amb l'amanida, poseu-hi a sobre els filets de sardina, els tomàquets assecats, les carxofes, els bitxos en vinagre, la llimona confitada i les cebetes i tapeu-ho amb l'altra part del pa ja sucada amb tomàquet i amanida amb oli i sal.

Anar al contingut