Coca amb carbassó i formatge

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Xevi Ramon
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El rebost de la Juliette, Vilassar de Mar

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • Per a la base:
  • 250 g farina de força
  • 6 g de sal
  • 1 g de llevat
  • 50 g oli oliva verge extra
  • 1 g farina de Malta
  • 95 g aigua
  • Per al muntatge d'una coca:
  • 1 carbassó
  • 1 pera Conference
  • 40 g de formatge brie
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
  • 15 g de sucre
  • 15 g de mantega

PREPARACIÓ

Per començar, preescalfeu el forn a 140 graus.

Per fer la massa, poseu en un bol la farina, la sal, el llevat, la farina de Malta, l'oli d'oliva, i 2/3 de l'aigua i amasseu-ho manualment, mentre hi aneu afegint la resta d'aigua segons es vagi absorbint. Seguidament, deixeu reposar la massa a la nevera durant dues hores. Passat aquest temps, dividiu la massa en porcions de 30 grams, doneu-los forma de panet allargat, col•loqueu les porcions d'uns d'un bol amb oli, tapeu-lo amb film i deixeu-ho a la nevera 24 hores. Després, traieu les porcions del bol de l'oli, estireu-les amb un corró, i poseu-les dins els motlles de 6x10 cm.

A continuació, talleu mig carbassó a la mandolina en làmines molt fines, col•loqueu 4 làmines sobre cada coca, amaniu-la amb oli, sal i pebre, col•loqueu els motlles de coca en una reixeta a mitja alçada del forn i deixeu-ho coure durant 12 minuts aproximadament.

Mentrestant, peleu la pera, talleu-la a daus, poseu-la en una paella al foc juntament amb la mantega i el sucre i deixeu-la caramel•litzar a foc baix.

Tot seguit, traieu la coca del motlle i continueu la cocció al forn, ara fora del motlle, durant 12 minuts més.

Finalment, traieu la coca del forn, poseu-hi la pera caramel•litzada a sobre i un tall de formatge brie i deixeu-ho refredar.

I ja per acabar, emplateu la coca.
Anar al contingut