Coca amb amanida tèbia de rovellons, espinacs, panses i pinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Enric Millà
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: El Dien, Vallfogona de Balaguer
- Informació nutricional -Obre
Els rovellons son bolets amb poques calories, molt rics en potassi, i vitamines del grup B.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a la coca:
- 250 g de farina
- Un ou
- 1 cc de llevat
- 23 ml d'oli d'oliva
- 33 ml de llet
- una mica de sal
- Altres:
- confitura de ceba
- rovellons frescos
- fulles d'espinacs tendres
- panses
- pinyons
- flors comestibles ecològiques
- oli de pinyons
- sorbet de romaní
- tomàquets secs (amb oli)
- sal de les coves d'Añana
- cirerols
- oli d'oliva
PREPARACIÓ
Per fer la coca, poseu en un bol la farina, l'oli, la llet, l'ou, el llevat i la sal i amasseu-ho amb les mans.
Després, tapeu el bol amb un drap i deixeu-ho reposar durant un parell d'hores. Seguidament, estireu la massa amb un corró, talleu-la donant-li forma rectangular i deixeu-la coure al forn en una safata durant 10-12 minuts a 180 graus.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu els rovellons tallats a trossos. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi les panses i els pinyons, salteu-ho durant un parell de minuts i reserveu-ho.
A continuació, quan la coca estigui freda, unteu-la amb la confitura de ceba i cobriu-la amb les fulles d'espinacs, els cirerols, els tomàquets secs, el saltat de rovellons, panses i pinyons i els pètals de flors.
I ja per acabar, emplateu la coca, amaniu-la amb una mica d'oli de pinyons i sal de les coves d'Añana i guarniu el plat amb un parell de boles de sorbet de romaní.
Després, tapeu el bol amb un drap i deixeu-ho reposar durant un parell d'hores. Seguidament, estireu la massa amb un corró, talleu-la donant-li forma rectangular i deixeu-la coure al forn en una safata durant 10-12 minuts a 180 graus.
Mentrestant, en una paella amb una mica d'oli sofregiu els rovellons tallats a trossos. Quan estiguin dauradets, afegiu-hi les panses i els pinyons, salteu-ho durant un parell de minuts i reserveu-ho.
A continuació, quan la coca estigui freda, unteu-la amb la confitura de ceba i cobriu-la amb les fulles d'espinacs, els cirerols, els tomàquets secs, el saltat de rovellons, panses i pinyons i els pètals de flors.
I ja per acabar, emplateu la coca, amaniu-la amb una mica d'oli de pinyons i sal de les coves d'Añana i guarniu el plat amb un parell de boles de sorbet de romaní.