Cóc de massana de l'agredolç (Baix Ebre)

Puntuació:

2,88 / 5

Categoria:
postres
Aliment principal:
fruita
Dificultat:
mitjana
Temps d’elaboració:

Puntua (311 vots)

Tags:

Ingredients

  • 4 ous
  • 2 mesures d'anís
  • 2 mesures d'oli
  • 2 mesures de sucre
  • 2 papers de gasificant
  • farina (la que entre)
  • massanes de l'agredolç (o poma golden)

Elaboració

Elaboració:

Mesclarem els ous, l’anís, l’oli i el sucre i ho remenem bé. Afegint-hi la farina que entri i lo gasificant, pastant-ho fins obtenir una pasta clara.
La posarem en una plata de forn, folrada amb paper o engrasada amb mantega i espolvorejada amb farina.
Apart, haurem netejat les massanes, de les que haurem tret el cor, amb l’ajut d’un buidador, i sense pelar les partirem en quatre trossos, que col·locarem per damunt, fins omplir tota la superficie de la pasta. (També poden tallar-se com podeu vore al vídeo de l'enllaç al blog).
Llavors hi tirarem un polset de farina i sucre, i un xorret d’oli per tot ell.
Ho posarem al forn, prèviament escalfat, a temperatura mitja.
Quan el cóc estigui daurat, encostrat i les massanes comencin a estar torrades, s’ha de treure i deixar-lo refredar.

Bon profit!

Font recepta: Llibre LA CUINA DE TORTOSA

Podeu vore més fotos, video per tallar les massanes i informació sobre aquest tipus de massana en aquest enllaç:
http://lesreceptesdebajoqueta.blogspot.com/2009/09/coc-de-massana-de-lagredolc.html

Fotos de la recepta (1)

Comentaris (4)

  • canalet

    canalet diu:

    17/07/2010 17:19:47 Marca com a ofensiu

    Com el cóc de les Terres de l'Ebre no n'hi ha cap. Molt bo.

  • Gràcies Ricard, si puc faig més d'una foto, però de vegades no puc ja que estic sola a la cuina jaajaja. Monpetit, bé... de fet esta la va fer bajoqueto. La veritat és que estem mirant de comprar una càmara bona per poder fer fotos molt millors. Gràcies!

  • 08/10/2009 13:15:13 Marca com a ofensiu

    També m'agraden molt les fotos a més de la recepta. Realment una recepta, guanya si l'explicació va acompanyada d'una bona foto.

  • 08/10/2009 10:16:36 Marca com a ofensiu

    M'encanta... i queines fotos més maques fas... Aquí llueixen i al teu blog encara més.

Plat preferit:
truita de pataca
Receptes publicades:
6
Vots rebuts:
1813
Comentaris rebuts:
21
Seguidors:
2