Cloïsses amb carxofes

imatge de recurs
  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuina: Isma Prados
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Cloïsses amb carxofes
  • (per a 2 persones)
  • 4 carxofes tancades
  • 10 cloïsses mitjanes
  • 1 pot petit de mongetes
  • pebrot vermell escalivat
  • 2 alls tendres
  • 5 pebrots de Padrón
  • 1 pessic d'herbes provençals

PREPARACIÓ

1. Tallem un tros de la tija de la carxofa i la tallem per on creiem que comença el cor. Pelem el cor com si fos una taronja i fem el mateix amb la part de la tija, mirant de no tallar la polpa blanca de la carxofa.

2. Traiem els pèls que hi ha a l'interior de la carxofa, que són els responsables principals que la carxofa sigui amargant. Podem fer servir un estri per fer boletes.

3. Posem els trossos de carxofa que hem fet en un bol amb aigua i una mica d'àcid ascòrbic, perquè no s'oxidin.

4. Escalfem una paella al foc. No hi fiquem l'oli, encara, perquè es podria cremar.

5. Tallem els alls tendres en anelles fines.

6. Tallem el cor de la carxofa a grills, de manera radial, i les tiges a trossets petits.

7. Tirem un bon raig d'oli a la paella que tenim al foc i hi posem els trossets de carxofa. Hi afegim una miqueta de sal i pebre negre acabat de moldre. Ho remenem una mica perquè la carxofa es vagi daurant.

8. Tallem el pebrot verd a dauets ben petits.

9. Un cop tenim les carxofes ben daurades, hi afegim els trossets de pebrot verd i, en acabat, els alls tendres.

10. Traiem la paella del foc i deixem que es refredi una miqueta. Un cop ha baixat de temperatura, hi afegim mig got d'aigua, aproximadament. Hem de calcular que hi hagi prou aigua per coure les carxofes i també perquè s'evapori i no en quedi gaire a la paella.

11. Hi afegim ara les herbes.

12. Quan gairebé no quedi aigua, abaixem el foc i hi afegim el pebrot vermell escalivat tallat a dauets.

13. Ja podem abocar-hi les mongetes. No les esbandim perquè continguin part del seu midó, perquè ens espesseixi la cassola.

14. Hi afegim les cloïsses. Tapem la paella, deixem que arrenqui el bull suaument una altra vegada i, tant bon punt s'hagin obert les cloïsses, ja podem seure a taula.
Anar al contingut