Clafoutis de compota d'hivern
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Jordi Casas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Allium, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta és rica en vitamina D, que ajuda a absorbir el calci.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 250 ml de nata (25% MG)
- 4 ous
- 2 rovells d'ou
- 100 g de sucre
- 70 g de pols d'ametlla
- 10 g de farina
- Per fer la compota:
- 1 codony
- 1 pera
- 1 poma
- 4 figues seques
- 1/2 l de vi negre
- 200 g de sucre
- 1 canonet de canyella
- pell d'una llimona
PREPARACIÓ
Per començar, poseu en un bol els 4 ous i els dos rovells i bateu-los bé. Seguidament, afegiu-hi la nata líquida, el sucre, la farina i la pols d'ametlla, remeneu-ho amb les varilles fins que us quedi una massa ben fina i deixeu-ho reposar 24 hores a la nevera.
A continuació, poseu en un cassó el vi, la pell de llimona, la canyella i el sucre, remeneu-ho i deixeu-ho coure uns minuts. Quan arrenqui el bull afegiu-hi el codony, la pera i la poma, tot prèviament pelat i tallat a dauets, i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Després, retireu la fruita del cassó i deixeu reduir el vi durant uns 15 minuts fins que us quedi una textura de xarop.
Mentrestant, poseu les figues a macerar en un bol amb una mica de vi durant uns 5 o 10 minuts.
Tot seguit, poseu un dau de pera, un de poma, un de codony i una figa dins de cada un dels motlles de silicona, afegiu-hi la massa fins a omplir-los i deixeu-los coure al forn durant 10 minuts a 170 graus.
I ja per acabar, desemmotlleu el clafoutis, emplateu-lo i salseu-lo amb la reducció de vi negre.
A continuació, poseu en un cassó el vi, la pell de llimona, la canyella i el sucre, remeneu-ho i deixeu-ho coure uns minuts. Quan arrenqui el bull afegiu-hi el codony, la pera i la poma, tot prèviament pelat i tallat a dauets, i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Després, retireu la fruita del cassó i deixeu reduir el vi durant uns 15 minuts fins que us quedi una textura de xarop.
Mentrestant, poseu les figues a macerar en un bol amb una mica de vi durant uns 5 o 10 minuts.
Tot seguit, poseu un dau de pera, un de poma, un de codony i una figa dins de cada un dels motlles de silicona, afegiu-hi la massa fins a omplir-los i deixeu-los coure al forn durant 10 minuts a 170 graus.
I ja per acabar, desemmotlleu el clafoutis, emplateu-lo i salseu-lo amb la reducció de vi negre.