Clafoutis de compota d'hivern

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Jordi Casas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Allium, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    Aquesta recepta és rica en vitamina D, que ajuda a absorbir el calci.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 250 ml de nata (25% MG)
  • 4 ous
  • 2 rovells d'ou
  • 100 g de sucre
  • 70 g de pols d'ametlla
  • 10 g de farina
  • Per fer la compota:
  • 1 codony
  • 1 pera
  • 1 poma
  • 4 figues seques
  • 1/2 l de vi negre
  • 200 g de sucre
  • 1 canonet de canyella
  • pell d'una llimona

PREPARACIÓ

Per començar, poseu en un bol els 4 ous i els dos rovells i bateu-los bé. Seguidament, afegiu-hi la nata líquida, el sucre, la farina i la pols d'ametlla, remeneu-ho amb les varilles fins que us quedi una massa ben fina i deixeu-ho reposar 24 hores a la nevera.

A continuació, poseu en un cassó el vi, la pell de llimona, la canyella i el sucre, remeneu-ho i deixeu-ho coure uns minuts. Quan arrenqui el bull afegiu-hi el codony, la pera i la poma, tot prèviament pelat i tallat a dauets, i deixeu-ho coure durant 10 minuts. Després, retireu la fruita del cassó i deixeu reduir el vi durant uns 15 minuts fins que us quedi una textura de xarop.

Mentrestant, poseu les figues a macerar en un bol amb una mica de vi durant uns 5 o 10 minuts.

Tot seguit, poseu un dau de pera, un de poma, un de codony i una figa dins de cada un dels motlles de silicona, afegiu-hi la massa fins a omplir-los i deixeu-los coure al forn durant 10 minuts a 170 graus.

I ja per acabar, desemmotlleu el clafoutis, emplateu-lo i salseu-lo amb la reducció de vi negre.

Anar al contingut